Repareren Verstappens RB16B peperduur: “Het doet ons pijn”

De crash tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië afgelopen zondag komt Red Bull letterlijk duur te staan. Volgens Helmut Marko – adviseur bij de Oostenrijkse renstal – is de auto namelijk volledig total loss. 

Spannend gevecht met Hamilton eindigt in tranen

Het raceweekend begon zo hoopvol voor de Nederlander, maar het eindigde helaas in een deceptie. Na een spannend begin van de race, waar Verstappen in gevecht was met Hamilton, ging het mis in Corpse-corner. In de razendsnelle bocht toucheerde Hamilton Verstappen en schoot Verstappen met 280 kilometer per uur de bandenstapel in. Gelukkig liep de Nederlander zonder kleerscheuren weg van het ongeluk. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Dure grap

Hetzelfde kan niet worden gezegd over Verstappen’s bolide. Deze lag helemaal in de kreukels en is volgens Helmut Marko helemaal afgeschreven. Dat betekent dat voor de volgende Grand Prix – de Grand Prix van Hongarije over twee weken – de auto compleet opnieuw moet worden gebouwd. Of de motor moet worden vervangen is vooralsnog onbekend, al lijkt het waarschijnlijk. 

De kosten? Een goede €750,000 – niet niks, ook niet voor een de renstallen met de diepste zakken. Marko baalt dan ook als een stekker. “Het is een aanzienlijk bedrag dat ons pijn doet, vooral in tijden van budgettaire beperkingen.” Hiermee doelt Marko naar het budgetplafond dat voor dit seizoen is vastgelegd. 

Rij zelf in de Formule 1! Leid je eigen team naar de top in de populaire 'Mijn Team' carrièremodus. Laat je meeslepen door het grootste racespektakel van de planeet en race met de authentieke opstelling van twintig coureurs en tien iconische teams uit seizoen 2021. Meer informatie over F1 2021 voor PlayStation, XBox en PC

Marko laaiend

Marko is overigens niet alleen boos over de kosten van het ongeluk. De Oostenrijker was na het ongeluk tussen Verstappen en Hamilton absoluut laaiend. Hij uitte vooral veel kritiek op Hamilton, die volgens hem een schorsing verdient. “Er zal nieuw bewijs nodig zijn. Maar iedereen zag wat er aan de hand was. Ik vraag me af: is er meer nodig dan het voorwiel in het achterwiel om de tegenstander van de baan te rijden?” 

Ook was Marko niet te spreken over Hamiltons uitbundige gedrag na zijn overwinning. Typisch Mercedes-gedrag, vindt hij: “Zo gaat dat bij Mercedes.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

F1Head