Verschil tussen Ferrari en Red Bull steeds kleiner: “verwaarloosbaar”

De eerste helft van het 2022-seizoen kon geen enkele renstal tippen aan de snelheid van de Red Bull-bolide op de rechte stukken. Zelfs Ferrari – dat de eerste paar races zeer dominant was – niet. Ferrari-teambaas Mattia Binotto denkt echter het gat met Red Bull op gebied van straight line speed te hebben gedicht.

Inhalen

Het was dit seizoen de achillespees van Ferrari: de snelheid op de rechte stukken. Dit voelde de Italiaanse renstal niet alleen in de rondetijden, maar met name tijdens de race. Met regelmaat waren het de rechte stukken waarop de Ferrari’s door Verstappen of Perez verschalkt en ingehaald werden. Andersom kregen de Ferrari’s het vaak niet voor elkaar om de RB18’s op de rechte stukken te passeren, ook niet met DRS.

Groot voordeel

Kortom, Red Bull Racing had (en heeft?) een groot voordeel op de rechte stukken. In Maranello zijn ze echter niet op hun handen gaan zitten. Integendeel, de afgelopen races is het verschil in straight line speed als gevolg van verschillende upgrades enorm geslonken. Geheel volgens plan, zo legt teambaas Mattia Binotto uit aan Motorsport.com. “Qua topsnelheid hadden we zonder twijfel een nadeel ten opzichte van Red Bull, vooral in de DRS-zones. We hebben hard gewerkt aan de kracht van ons DRS-systeem met de nieuwe achtervleugel die we in Canada bij Charles geïntroduceerd hebben.”

Aan elkaar gewaagd

Ferrari en Red Bull, en in het bijzonder titelrivalen Charles Leclerc en Max Verstappen, zijn het hele seizoen al aan elkaar gewaagd. Het lijkt nu nóg spannender te worden, aangezien de auto’s qua snelheid nauwelijks meer voor elkaar onderdoen. “Sinds Groot-Brittannië zit die vleugel op beide auto’s. Met die nieuwe achtervleugel denk ik dat we het snelheidsverschil hebben teruggebracht. Ik denk dat zij nog een voordeeltje hebben, maar dat is heel klein of zelfs verwaarloosbaar”, concludeert de Italiaan.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Casino Scout Nederland
F1Head