Red Bull Content Pool

“Viaplay heeft problemen met bankgarantie voor uitzendrechten F1, tweede kans voor Ziggo?”


Volgens recente geruchten is de strijd om de Formule 1-uitzendrechten in Nederland nog steeds gaande. Viaplay zou volgends TotaalTV problemen hebben met het verkrijgen van de bankgarantie.

Geruchten over financiële strubbelingen bij Viaplay

Verschillende bronnen melden dat Viaplay, die aanvankelijk een overeenkomst had bereikt met Formula One Management (FOM) om de uitzendrechten te behouden tot 2029, problemen ondervindt met het stellen van een vereiste bankgarantie. Deze ontwikkeling zou volgens geruchten te wijten zijn aan financiële uitdagingen binnen het bedrijf. Viaplay zou jaarlijks 45 miljoen dollar aan FOM betalen volgens de overeenkomst, maar de definitieve bevestiging van deze deal blijkt nog niet rond te zijn.

Ziggo nog steeds in de race?

Ondertussen wordt gespeculeerd dat Ziggo, die naar verluidt een hoger bod had uitgebracht voor dezelfde periode, nog mogelijkheden ziet om de rechten te verkrijgen. De vertraging in de officiële toewijzing van de rechten kan mogelijk in het voordeel werken van Ziggo, zo suggereren de geruchten.



In afwachting van de officiële aankondiging

De markt wacht gespannen af op een officiële aankondiging van FOM over wie de uitzendrechten zal dragen. De huidige stand van zaken, met uitblijvende bevestigingen en speculaties over financiële instabiliteit bij Viaplay, voedt de onzekerheid en houdt de mogelijkheid open dat Ziggo de uitzendrechten alsnog kan bemachtigen.

Beide partijen, Viaplay en Ziggo, hebben zich niet publiekelijk uitgelaten over hun huidige positie in het biedingsproces, wat gebruikelijk is gezien de commerciële gevoeligheden en de mogelijke impact op aandelenkoersen, vooral in het geval van Viaplay als beursgenoteerd bedrijf.