3 Races per weekend voor F2 & F3 vanaf 2021

De Formule 2 en Formule 3 zullen vanaf volgend jaar 3 races per weekend gaan rijden. Dat is zojuist bekend geworden als onderdeel van de maatregelen om kosten te drukken.

Andere maateregelen voor volgend jaar zullen ervoor zorgen dat de kosten voor de motoren en reserve onderdelen zowel voor de F2 en F3 omlaag zal gaan. Hiernaast is er besloten dat dezelfde auto gebruikt zal worden voor de komende 3 jaar cyclus voor de F2, die zal starten in 2021. De 2019 Formule 3 auto zullen ook onveranderd blijven tot 2021, en zullen dat waarschijnlijk ook blijven voor de komende seizoenen waarvan de volgende 3 jaar cyclus start in 2022.

Voor de teams zijn er ook variabele kosten die afhankelijk zijn van het aantal evenementen per seizoen. Er is daarom besloten om minder locaties aan te doen maar, door van 2 naar 3 races per weekend te gaan, wel hetzelfde aantal races te houden.

Op het moment zijn alle evenement voor de F2 en F3 hetzelfde en bestaan deze uit 2 races per weekend. Vanaf 2021 zullen dit dus 3 races per weekend gaan worden. De Formule 2 zal 8 evenementen hebben met een totaal van 24 races, wat voor de teams betekent dat ze 1/3 van hun logistieke kosten niet meer hoeven te maken. Voor de Formule 3 zal het gaan om  7 evenementen met 21 races in totaal.

Om dit te bewerkstelligen is het wel onmogelijk geworden om Formule 2 en 3 evenementen hetzelfde weekend te houden, omdat het planning technisch niet mogelijk is om 6 races om de Formule 1 heen te plannen. Het is daarom besloten dat er of een Formule 2 evenement is of een Formule 3 evenement, maar niet meer beide in 1 weekend.

F1Head