Visa Cash App RB

AlphaTauri onthult nieuwe naam voor 2024 seizoen


Het Formule 1 zuster team van Red Bull, dat we allemaal nog kennen als Scuderia AlphaTauri, gaat een spannende nieuwe fase in vanaf 2024. Het team zal vanaf dit seizoen bekendstaan onder een volledig nieuwe naam: Visa Cash App RB. Hun rijders zijn nog steeds Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda.


Een blik terug in de tijd

Het verhaal van dit team begon in 2006, toen het werd opgericht als Scuderia Toro Rosso. Destijds werd het team van Minardi verkocht door Paul Stoddart aan Dietrich Mateschitz, de eigenaar van Red Bull, met als doel een juniorteam op te zetten. Die missie heeft zijn vruchten afgeworpen; het team heeft sindsdien diverse talentvolle coureurs voortgebracht, waaronder Sebastian Vettel, die meerdere Grand Prix overwinningen op zijn naam heeft staan en viervoudig wereldkampioen werd met Red Bull.

In 2015 maakte Max Verstappen zijn debuut in de Formule 1 met Toro Rosso en na slechts vier races in 2016 promoveerde hij naar Red Bull. Zijn overwinning van de Spaanse Grand Prix in 2016 was een mooie prestatie voor het team, en hij heeft sindsdien drie wereldtitels binnengehaald bij Red Bull.

Een transformatie naar Visa Cash App RB

Het team onderging een transformatie in 2020 toen Red Bull besloot de naam Toro Rosso achter zich te laten. Dit gaf het team de kans om het kledingmerk AlphaTauri te promoten, wat voor een upgrade zorgde van een juniorteam naar een zusterteam van Red Bull. Sinds die tijd heeft het team diverse successen geboekt, waaronder het winnen van de thuisrace op Monza in 2020.Ondanks enkele uitdagingen in het laatste seizoen, zoals de dreiging om laatste te worden in het constructeurskampioenschap, wist het team toch door te zetten. Met dank aan enkele upgrades op de AT04-wagen en sterke resultaten in de laatste vijf Grands Prix, eindigde het team uiteindelijk op de achtste positie in 2023.

Een nieuwe identiteit

Nu staat het team weer aan de vooravond van een nieuwe fase. Vanaf  dit seizoen wordt Scuderia AlphaTauri omgedoopt tot Visa Cash App RB. Het team ondergaat ook enkele andere grote veranderingen voorafgaand aan het nieuwe seizoen. Zo heeft de formatie Peter Bayer aangesteld als nieuwe CEO, en neemt Laurent Mekies, de voormalig topman bij Ferrari, de rol van teambaas over van de gepensioneerde Franz Tost.

Volgens bronnen zal Visa Cash App RB ook nauwer gaan samenwerken met Red Bull. Volgens verwachting zal het team meer onderdelen gaan overnemen van Red Bull dan in het verleden. Met deze nieuwe samenwerking en de verse start onder een nieuwe naam kijken fans over de hele wereld uit naar wat het komende seizoen zal brengen voor Visa Cash App RB.

Het geruchtencircuit

Er waren al geruchten gaande over de nieuwe naam van de renstal, nadat een domeinnaam was geregistreerd. Hoewel deze geruchten aanvankelijk werden ontkracht door diverse bronnen, bleven de geruchten circuleren. Nu is er eindelijk duidelijkheid. Ricciardo en Tsunoda zullen onder de vlag van Visa Cash App RB de strijd met de andere teams aangaan in het Formule 1-seizoen van 2024.