Alpine blijft auto doorontwikkelen: 6 updates in slechts 10 races

Bij het Franse Alpine hebben ze de smaak goed te pakken. De renstal staat momenteel op de vijfde plek in het constructeurskampioenschap, maar hoopt binnen afzienbare tijd te stijgen in de pikorde. Het team pompt er daarom de ene na de andere upgrade uit, iets waar het langzaam maar zeker de vruchten van aan het plukken is. 

Vijfde plek

De vijfde plek in het constructeurskampioenschap is geen onbekende positie voor Alpine. Het Franse team eindigde de afgelopen drie seizoenen namelijk precies in deze positie. Niets om je neus naar op te halen, maar tegelijkertijd is het hierdoor ook lastig om te zeggen dat Alpine steeds competitiever wordt. Om toch een stijgende lijn in te zetten zet de renstal daarom dit seizoen alles op alles om de vierde plek te bemachtigen. Deze wordt momenteel bezet door McLaren, die slechts 8 punten voor liggen op de Fransen.

Zes updates

Vijf. Dat is het aantal updates dat Alpine de afgelopen 9 races introduceerde. Een indrukwekkend aantal dat geen enkel ander team de Franse renstal. En daar blijft het niet bij: de aankomende Grand Prix van Groot-Brittannië neemt Alpine nóg een update mee. Dan komt de teller op maar liefst 6 updates in 10 races te staan. Dat is zeker niet mis. Hoe groot en ingrijpend de vorige updates waren kan niet worden gezegd, maar volgens Auto Motor und Sport zal het team in Silverstone in ieder geval met een nieuwe vloer komen.

Regels versoepeld

Overigens is Alpine niet het enige team dat met een nieuwe vloer komt komende Grand Prix. Tenminste, dat is wat Alpine-engineer Alan Permane beweert: “Veel teams zullen op Silverstone met upgrades komen. Uiteindelijk zal de verbetering waarschijnlijk alleen genoeg zijn om ons hoofd boven water te houden”, zo citeert GPBlog.com de Fransman.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

De reden voor de nieuwe vloer is eenvoudig. Voorafgaand aan de Canadese GP kwam de FIA met een verduidelijking van de reglementen, waaruit naar voren kwam dat er meer was toegestaan. Een versoepeling van de regels dus, iets waar de F1-teams gretig gebruik van zullen maken. Wij zijn dan ook benieuwd waar de teams mee op de proppen komen en wat dit betekent voor het kampioenschap.

Casino Scout Nederland
F1Head