Circuit van Barcelona tot minimaal 2026 op de F1-kalender


Het legendarische Circuit de Barcelona-Catalunya, waar Verstappen in 2016 op indrukwekkende wijze zijn eerste zege in de wacht sleepte, heeft een nieuw contract gesloten met de Formule 1. Het circuit, waar doorgaans ook de wintertests worden verreden, zal tot en met 2026 deel uitmaken van de F1-kalender. 

Sinds 1991 op de kalender

De racebaan net buiten Barcelona is allesbehalve aan nieuwkomer. Het circuit staat immer als sinds begin de jaren 90 op de Formule 1-kalender als de Grand Prix van Spanje. Sindsdien is er elk jaar op het legendarische circuit geracet. 

Daarnaast is de baan volgens velen hét perfecte circuit voor wintertests omdat deze zowel snelle en langzame bochten heeft. Het Circuit de Barcelona-Catalunya wordt daarom elk jaar gebruikt als locatie voor de wintertest, met uitzondering van dit jaar. Voor het seizoen van 2022 zullen de wintertests vorden worden verdeeld over het circuit van Barcelona en Bahrein. 

Grondige modernisering 

Met het tekenen van het contract committeert de Formule 1 zich nog 5 jaar aan het Catalaanse circuit en vice versa. Het circuit moet namelijk een grondige modernisering krijgen om up to date te blijven, zo legt F1-baas Stefano Domenicali uit. “Er zullen verbeteringen worden aangebracht op gebied van de baan en de faciliteiten.” 

Domenicali is enthousiast over de overeenkomst – volgens hem is het circuit een favoriet van zowel coureurs als teams. “De teams en coureurs kijken er altijd naar uit om Barcelona te bezoeken.” 

Of fans ook enthousiast zijn is nog maar de vraag. Het circuit staat er namelijk om bekend dat het vrij saaie races oplevert.