Ferrari onthult groot updatepakket voor Grand Prix van Australië

Ferrari hoopt met een groot updatepakket voor de Grand Prix van Australië het gat met de concurrentie te kunnen dichten. Na een teleurstellend weekend in Jeddah, waar de Italiaanse renstal achter Red Bull, Mercedes en Aston Martin eindigde, is het team vastbesloten om de Kwalificatietijd van Charles Leclerc om te zetten in betere raceprestaties. Volgens teambaas Frédéric Vasseur zal het updatepakket het team een boost geven en Ferrari in staat stellen om Red Bull Racing te kunnen bijbenen.Banden het probleem

Vasseur erkent dat het grootste probleem bij Ferrari ligt in het beheren van de banden. Tijdens de race in Jeddah kreeg het team moeite met de harde banden, terwijl het op de zachte en medium banden wel goed ging. Vasseur is echter positief over de balans van de auto, die bijna geen onder- of overstuur had en geen grote obstakels ondervond van de hobbels op de baan.

Carlos Sainz en Charles Leclerc, de coureurs van Ferrari, hebben aangegeven dat de huidige auto’s voor meer vuile lucht zorgen dan in voorgaande seizoenen, waardoor het lastiger is om auto’s voor je in te halen. Dit werd ook door hen ervaren tijdens de race in Jeddah. De nieuwe regels die de FIA had opgesteld om coureurs beter met elkaar te laten racen zonder last te hebben van vuile lucht, lijken juist het tegenovergestelde effect te hebben gehad.

Updates

Met het updatepakket hoopt Ferrari het tij te keren en weer terug te komen in de top. Vasseur blijft optimistisch en zegt dat Ferrari Red Bull nog niet uit het oog heeft verloren. Het zal interessant zijn om te zien of de Updates het gewenste effect zullen hebben.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.


Verstappen bedankt voor Indy 500

Verstappen bedankt voor Indy 500

Wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen heeft duidelijk gemaakt dat hij geen plannen heeft om de Indy 500 te rijden. Hij voelt zich comfortabel als toeschouwer van dit evenement en heeft…