Formule 1 zet zich in voor Sir Jackie Stewart’s Race Against Dementia stichting

De Formule 1 heeft zich uitgesproken om het goede doel Race Against Dementia (RAD) te ondersteunen. Dit liefdadigheidsinitiatief, opgericht door drievoudig F1-wereldkampioen Sir Jackie Stewart, zet zich in voor het inzamelen van geld ten behoeve van onderzoek, behandelingen en een mogelijke genezing voor dementie.Een innovatieve aanpak in de strijd tegen dementie

RAD haalt inspiratie uit de probleemoplossende benadering die in de Formule 1 wordt toegepast. Dit stelt beginnende onderzoekers en andere wetenschappers op het gebied van dementie in staat om op het hoogste niveau innovatieve ideeën na te streven. De Formule 1 en RAD bundelen hun krachten om via het wereldwijde platform en de groeiende fanbase van de sport aandacht te vragen voor het belangrijke werk van RAD en de fondsenwerving te ondersteunen. Hierbij worden coureurs, sponsors en fans aangemoedigd om mee te strijden tegen dementie, een ziekte waarmee Lady Helen, de vrouw van Stewart, in 2015 werd gediagnosticeerd.

Sir Jackie Stewart: een indrukwekkende carrière en persoonlijke betrokkenheid

De aankondiging komt in het jaar dat de 50ste verjaardag wordt gevierd van Stewarts derde en laatste F1-wereldkampioenschapsoverwinning. De Schot won de titels in 1969, 1971 en 1973, naast 27 Grand Prix-overwinningen. Stefano Domenicali, president en CEO van de Formule 1, sprak zijn waardering uit voor Sir Jackie Stewart en zijn enorme inzet voor het goede doel: “De Formule 1 is er trots op Race Against Dementia te steunen in hun onvermoeibare werk om een geneesmiddel te vinden voor een verschrikkelijke ziekte die levens verwoest en families uit elkaar drijft.”

Sir Jackie Stewart, OBE, oprichter en voorzitter van Race Against Dementia, toonde zich verheugd over de steun van de Formule 1: “Ik ben verheugd dat F1 RAD heeft aangesteld als een officieel liefdadigheidsdoel. Als we niets doen om een genezing of manier te vinden om deze vreselijke ziekte te voorkomen, zal één op de drie mensen die vandaag worden geboren, sterven met dementie. De statistieken zijn angstaanjagend. Mijn vrouw van meer dan 60 jaar, Helen, kreeg in 2015 de diagnose frontotemporale dementie, dus ik ken de problemen die mensen met dementie ondervinden uit de eerste hand. Deze crisis kan niet doorgaan – help me alstublieft door mee te doen aan onze strijd tegen dementie.”


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Fondsenwerving en bewustwording voor dementieonderzoek

Het partnerschap tussen de Formule 1 en RAD biedt een unieke kans om de strijd tegen dementie op de voorgrond te plaatsen en fondsen te werven voor baanbrekend onderzoek. Via evenementen, sociale media en andere communicatiekanalen zullen de betrokken partijen hun invloed aanwenden om bewustwording en steun voor het goede doel te vergroten.

Samenwerking met teams, coureurs en fans

De samenwerking tussen Formule 1 en RAD richt zich niet alleen op de sport zelf, maar ook op de betrokkenheid van teams, coureurs, sponsors en fans. Het gezamenlijke doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te motiveren om hun steentje bij te dragen aan de strijd tegen dementie. Daarbij wordt niet alleen aandacht gevraagd voor financiële steun, maar ook voor vrijwilligerswerk en het delen van informatie over dementie.

Dementie: een wereldwijde uitdaging

Dementie is een ziekte die wereldwijd miljoenen mensen treft, en met de vergrijzing neemt het aantal patiënten alleen maar toe. De samenwerking tussen de Formule 1 en Race Against Dementia laat zien dat ook de sportwereld zich bewust is van de noodzaak om een oplossing te vinden voor deze groeiende gezondheidscrisis. Door samen te werken en de krachten te bundelen, kunnen sport, wetenschap en liefdadigheid bijdragen aan een betere toekomst voor dementiepatiënten en hun families.


Casino Scout Nederland
F1Head