Hamilton over kampioenschap: “Gaat lastig worden”

Na een enigszins teleurstellende tweede plek in de Grand Prix van Amerika – een GP waar Mercedes normaliter goed voor de dag komt – realiseert Hamilton zich dat het kampioenschap verder weg is dan ooit. Verstappen heeft een voorsprong van 12 punten in het kampioenschap en de komende Grands Prix – die in Mexico en Brazilië – liggen van oudsher Red Bull-bolides. 

“Dit was alles wat we hadden”

Red Bulls overwinning op het Circuit of the Americas heeft Mercedes met veel vraagtekens achtergelaten. De afgelopen jaren was Mercedes namelijk heer en meester op COTA, wat bekend staat als een echt “Mercedes-circuit”. Red Bulls pace heeft dan ook flinke indruk gemaakt op Hamilton, zo maak thij duidelijk tegenover Motorsport.com. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

“Ik weet niet wat we anders hadden kunnen doen. Ik zal het er met het team over hebben. Ze [Red Bull en Max Verstappen, red.] hebben het geweldig gedaan, dit was echt alles wat we hadden,” verklaart de zevenvoudig wereldkampioen.”

“Circuits waar Red Bull erg sterk is”

Met betrekking tot de komende GP’s ziet Hamilton het somber in. Dit zijn namelijk de Grands Prix van Mexico en Brazilië, beide circuits waar Red Bull Racing de afgelopen seizoenen zeer sterk is. Verstappen schreef beide races al meerdere malen op zijn naam. 

Hamilton realiseert zich daarom dat het inhalen van zijn achterstand in het kampioenschap lastig gaat worden. “We krijgen nu twee circuits waar Red Bull doorgaans heel erg sterk is. Het gaat dus absoluut heel erg lastig worden.”

F1Head