Helmut Marko over Grand Prix van Nederland: “was altijd een hoogtepunt op de kalender”


Helmut Marko kijkt enorm uit naar de Grand Prix van Nederland. De beruchte Red Bull-adviseur maakt zich echter geen illusies over de kansen van de Oostenrijkse renstal op het circuit in de duinen: “Inhalen er […] nog altijd heel moeilijk.”

Hoogtepunt voor Nederlandse fans

Voor het eerst sinds 1985 strijkt de koningsklasse van de autosport neer in Zandvoort. Dit had eigenlijk vorig seizoen moeten zijn, maar dat ging om logische redenen niet door. Misschien is dit jaar sowieso wel een beter moment voor de terugkeer, gezien het succes van Max Verstappen en zijn renstal Red Bull dit seizoen. Met Max Verstappen als stercoureur die met Lewis Hamilton strijdt om de wereldtitel is de terugkeer van de F1 in ons land een absoluut hoogtepunt op de kalender. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Marko kent Zandvoort goed

Marko, zelf ooit Formule 1-coureur, herinnert zich Zandvoort nog. Zelf racete hij er echter nooit. “Ik weet nog dat ik in 1971 op Zandvoort was”, zo citeert GPBlog.nl de Oostenrijker. “Het was altijd een hoogtepunt op de kalender, met een heel enthousiast publiek. De race werd toen altijd in de zomer gehouden, dus het weer was prima. Het waren altijd goede races op Zandvoort. Je hebt er goede restaurants, dat maakte het ook leuk.”

Goede kwalificatie essentieel

Natuurlijk hoopt Marko dat zijn pupil Max Verstappen wint op zijn thuisrace. Hij realiseert zich echter maar al te goed dat de race tijdens de kwalificatie al wordt bepaald. Een goede kwalificatie is daarom essentieel. “Zeker wat de kwalificatie betreft, want inhalen is er nog altijd heel moeilijk, doordat de baan zich er niet voor leent met al die bochten.”


F1Head