Koele kikker Alonso heeft geen haast met contractonderhandelingen


Fernando Alonso heeft geen haast met het verlengen van zijn huidige contract bij de Franse renstal Alpine. Eerder dit seizoen leek de positie van de Spanjaard wankel, vooral vanwege zijn leeftijd en het feit dat er genoeg jonge talenten zijn die hem kunnen vervangen. De prestaties van de tweevoudig wereldkampioen spreken echter voor zich. Desondanks heeft Alpine de Spanjaard (nog) niet voor langer vastgelegd. 

Alpine Academy

Er zijn meer dan genoeg coureurs die azen op Alonso’s zitje. Neem bijvoorbeeld de Australiër Oscar Piastri — een pupil van de Alpine Academy — die klaar lijkt te zijn voor de stap naar de Formule 1. Buiten Piastri om zijn er nog tal van andere jonge coureurs die de overstap naar de koningsklasse zouden willen wagen, waaronder Nyck de Vries

Alonso blijft (misschien)

Eerder dit seizoen had het er inderdaad alle schijn van dat Alpine Alonso zou vervangen door Piastri. Tenminste, als we de geruchten mogen geloven. Dit lukt nu van de baan: Alonso laat elk raceweekend zien dat hij in topvorm is en Piastri zal naar alle waarschijnlijk eerst gaan racen voor een kleiner Formule 1-team.

Kortom, de weg naar een contractverlenging voor Alonso ligt open. Waar wacht men dan nog op? De Spanjaard zelf gaf gedurende afgelopen raceweekend aan dat de formele onderhandelingen nog niet zijn begonnen en dat hij zich hier momenteel nog niet mee bezighoudt, zo maakte hij duidelijk tegenover Motorsport.com. “Tot op heden zitten we nog niet in de onderhandelingen. Uiteraard moet dit wel een keer gebeuren, maar dat doen we na de zomerstop wel. Ik wil me nu focussen op het racen. In juli alleen al hebben we vier wedstrijden. Mijn doel is om punten te pakken, aangezien ik vooralsnog veel pech heb gehad.

Szafnauer 

Dit werd bevestigd door Alpine teambaas Otmar Szafnauer, eveneens bij Motorsport.com. “Het seizoen loopt ook lang door. Voorheen waren we in oktober al klaar, dus silly season begon toen eerder. Nu gaan we door tot bijna december, dat is dan ook wel een goede timing.”