Leclerc hoopt op betere resultaten vóór de zomerstop

Nog voor de zomerstop wil Charles Leclerc de achterstand op huidig leider in het wereldkampioenschap Max Verstappen verkleind hebben. De Ferrari-coureur hoopt dan ook dat hij en zijn team een goede, probleemloze Grand Prix van Brittannië zullen meemaken. 

“Niet helemaal goed” 

Leclerc kijkt uit naar de aankomende Britse GP — de Monegask is immers groot fan van het Silverstone circuit. “Ik hou van dit circuit met de bochten waarin we vol gas kunnen”, vertelt Leclerc tegen de media. “Dit jaar is de auto wat competitiever dan de laatste keer dat we hier kwamen, dus hopelijk hebben we een weekend zonder problemen. Sinds Miami was het namelijk niet helemaal goed.”

Teleurstellende resultaten

En in de laatste tijd zit ‘m nu inderdaad het probleem: Ferrari heeft sinds de GP van Miami aardig wat steekjes laten vallen. Vooral op gebied van betrouwbaarheid laat de razendsnelle Ferrari-bolide aan te wensen over. “Het zal wat tijd vergen. De manier waarop we gewerkt hebben in het begin van het seizoen was extreem goed en hoeven dat dus ook niet te veranderen. Het zijn de betrouwbaarheidsproblemen die we zo snel mogelijk moeten oplossen. Ik heb volledige vertrouwen in team. We hebben de auto en we hebben de mensen in het team om races en het kampioenschap te winnen.”

“Ik geef alles”

De Monegask hoopt komende vier races — de laatste vier races voor de zomerstop — meerdere probleemloze weekends te hebben. Alleen dan kan hij het 49 punten tellende gat met Verstappen dichten. “”De volgende vier races voor de zomerstop zullen erg belangrijk worden. De performance is er en als we foutloze weekenden hebben, ben ik er zeker van dat de resultaten zullen volgen. We moeten gewoon op onszelf focussen.” 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Aan motivatie ontbreekt het in ieder geval, niet bij Ferrari en niet bij de gretige coureur zelf. “We pushen altijd tot de limiet, dat is wat we moeten doen als we het kampioenschap willen winnen. Ik weet zeker dat het team alles geeft – ik geef alles. Iedereen is enorm gemotiveerd om eigenlijk gewoon een seizoen zonder verdere problemen te hebben, om het ritme te krijgen en om de punten terug te pakken die we hebben verloren in de laatste paar races”, sluit de jonge Ferrari-coureur af.

Casino Scout Nederland
F1Head