Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Groot Brittannië 2022?

Zondag 3 juli is het zover: dan wordt de Grand Prix van Groot-Brittannië 2022 verreden. Absoluut iets om naar uit te kijken – Silverstone heeft namelijk altijd sensatie en controverse opgeleverd, iets waar wij als Formule 1 fans geen genoeg van kunnen krijgen. Hoe laat de Grand Prix begint en wat je er allemaal van kunt verwachten lees je hier. 

Het legendarische Silverstone circuit

Natuurlijk wordt de Britse GP gereden op het bekende en alom geliefde Silverstone circuit. Dit circuit kenmerkt zich door zijn vele gave bochtencombinaties — zowel snel als langzaam — lange rechte stukken (Hanger Straight, Hamilton Straight en het rechte stuk voor Copse). Evenals vorig jaar zijn er dit jaar weer 3 DRS secties, wat betekent dat we een hoop ‘inhaalgeweld’ kunnen verwachten!

GP van Groot-Brittannië afgelopen seizoenen

De GP van Groot-Brittannië van vorig jaar zal bij menig Nederlands Formule 1 in het geheugen gegrift staan. Dit was namelijk de race waarin titelrivalen Verstappen en Hamilton de strijd met elkaar aangingen en waarin Hamilton de Nederlander uiteindelijk de baan af kegelde. Ondanks een tijdstraf wist de Brit de race te winnen en deze overwinning zeer uitbundig te vieren, terwijl Verstappen met een stijve nek onderweg was naar het ziekenhuis. Een race vol controverse dus! 

Ook de jaren hiervoor was de Grand Prix van Groot-Brittannië altijd een leuke en hectische race. Zo won Hamilton in 2020, ondanks een klapband in de laatste ronde, op het nippertje van Verstappen en hadden Leclerc en Verstappen in 2019 een legendarische gevecht. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Wat kunnen we verwachten?

Als de afgelopen Grands Prix, zowel van dit seizoen als die op Silverstone vorige jaren, ons iets vertellen, is dat we veel spektakel kunnen verwachten. De Britse GP is simpelweg nagenoeg nooit saai. 

Concreet kunnen we voorin het veld wederom een strijd tussen Red Bull Racing en Ferrari verwachten. Het gat tussen titelrivalen Verstappen en Leclerc is inmiddels gegroeid tot maar liefst 49 punten, en daar tussen zit ook nog Sergio Pérez, die met zijn 129 punten de tweede plek bezit. 

Afgelopen Grand Prix, de GP van Canada, leek het erop dat Ferrari eindelijk haar betrouwbaarheidsproblemen had opgelost. Dit keer was het Red Bull die pech had: Pérez moest de strijd voortijdig staken in verband met problemen met zijn auto. De vraag is dan ook: valt er ook deze GP iemand uit en zo ja, wie? 

Ook in het middenveld zal het er weer om spannen. Mercedes lijkt eindelijk wat afstand te kunnen nemen, terwijl Alpine en Alfa Romeo het consequent goed doen. Ook Aston Martin kan zich steeds meer in de strijd mengen. 

Verder verwachten we dat de Britse coureurs op de grid – Hamilton, Russell, Norris en Albon – deze race hun beste beentje voor zullen zetten. Dit is immers hun thuisrace. Vooral Norris kan een goede prestatie wel gebruiken, aangezien hij in Canada op een teleurstellende 15e plek eindigde. 

Hoe laat begint de GP van Groot-Brittannië?

Het raceweekend begint traditiegetrouw op vrijdag (1 juli) met Vrije Training 1 om 14:00 en VT2 om 17:00. Zaterdag rijden de coureurs de derde en laatste vrije training (13:00), waarna om 16:00 stipt de kwalificatie begint. Op zondag 3 juli begint de race eveneens om 16:00. 

Casino Scout Nederland
F1Head