Mogelijk Grand Prix op circuit van Istanboel dit seizoen


Na de aankondiging dat de Formule 1 op de circuits van Imola, de Nürburgring en Mugello gaat racen, lijkt er nog een nieuwe Grand Prix in de maak te zijn. Namelijk, de Grote Prijs van Turkije! Op de website van de Turkse overheid valt te lezen dat de organisatie bezig is met een Formule 1 race dit jaar en vanmiddag bevestigde Istanbul Park dat er gesprekken waren met de Formule 1 over een potentiële Grand Prix

Terugkeer Formule 1

Sinds het circuit Istanbul Park in 2013 in handen kwam van zijn nieuwe eigenaren wordt er al gewerkt aan een terugkeer op de F1-kalender. Sinds 2017 kwam het project echter stil te liggen. Nu als gevolg van de corona-crisis veel van de Grands Prix dit seizoen afgeblazen zijn, lijken de ontwikkelen in Turkije in stroomversnelling geraakt. 

Istanbul in gesprek

Deze middag bevestigde het circuit via Instagram dat ze in gesprek waren met de organisatie van de Formule 1 over een Grand Prix dit jaar. “Als Intercity Istanbul Park willen we melden dat we nu op het punt zijn dat we geen details kunnen geven over een eventueel akkoord met de Formule 1. We zijn in gesprek voor een race voor 2020 en willen het publiek de noodzakelijke informatie verstrekken.” De organisatie wilt er weinig over, maar een nieuwe Grand Prix lijkt in de maak. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar welke circuits nog meer aan de kalender worden toegevoegd!