Ocon bespreekt mislukte race in Bahrein met team en FIA

De GP van Bahrein was voor Esteban Ocon geen succesvol weekend. Na de eerste straf volgden er nog meer, allemaal veroorzaakt door zijn eerste fout. De Alpine-coureur had zijn auto niet goed neergezet op de startgrid en kreeg daarvoor een straf opgelegd. Dit zorgde voor de nodige verwarring en frustratie bij Ocon, maar hij heeft zijn fout inmiddels toegegeven.Problemen bij de start

Ocon verklaard: “Het is niet zo dat ik te ver naar voren stond, ik stond juist te ver naar rechts. Dat is nu net waar de verwarring vandaan komt. Ik stond te ver naar rechts, voorbij de lijn die mijn gridslot aangeeft.”

Ocon legt uit dat het zicht vanuit de auto niet optimaal is, zeker niet als je op de grid staat. Er is wel een gele lijn als oriëntatiepunt, maar het is aan de coureur om zijn auto correct te plaatsen. In Bahrein is dat niet goed gegaan en dat heeft hem de nodige straffen opgeleverd.

Problemen voorkomen in de toekomst

Het team van Alpine staat er normaal gesproken goed voor als het aankomt op persoonlijke inspanningen, maar dat was in Bahrein niet het geval. Ocon heeft daarom met de FIA om de tafel gezeten om te begrijpen wat er precies is gebeurd en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Inmiddels is duidelijk geworden wat er aan scheelde in Bahrein en kan het team van Alpine verder met deze nieuwe kennis. Ocon trekt het boetekleed aan en neemt zijn verantwoordelijkheid voor zijn fout. Het is een harde les geweest, maar hij zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat zoiets in de toekomst niet meer zal gebeuren.

Casino Scout Nederland
F1Head