Dan Istitene/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bull start onderzoek naar Christian Horner na ernstige beschuldigingen van wangedragRed Bull Racing is een intern onderzoek gestart naar aanleiding van ernstige beschuldigingen geuit door een medewerkster tegen hun teambaas Christian Horner. Dit onderzoek, uitgevoerd door een externe gespecialiseerde advocaat, wordt door het team uiterst serieus genomen. Red Bull heeft bevestigd dat ze deze zaak grondig aan het onderzoeken zijn en dat er tot de afronding ervan geen verdere uitspraken gedaan worden. Hoewel er tot nader order van de onschuld van Horner wordt uitgegaan, werpt dit nieuws toch een schaduw over het Formule 1 team.

Onderzoek naar beschuldigingen

Volgens F1-Insider.com, kwam Red Bull Racing in actie nadat een medewerkster zware beschuldigingen had geuit tegen Christian Horner. In een officiële verklaring liet het Oostenrijkse bedrijf weten dat een onafhankelijke onderzoek gestart is, geleid door een externe gespecialiseerde advocaat. “Naar aanleiding van recente beschuldigingen heeft het bedrijf een onafhankelijk onderzoek gelanceerd. Dit proces, dat al aan de gang is, wordt uitgevoerd door een externe specialist. Het bedrijf neemt deze kwesties uitermate serieus en de onderzoeking zal zo spoedig mogelijk afgerond worden. Op dit moment is het niet gepast om verder commentaar te geven,” aldus de verklaring van Red Bull. Christian Horner zelf geeft in een korte verklaring aan: “Ik ontken deze beschuldigingen volledig”.

Bekijk ook eens:Geruchten tijdens Hahnenkamm-Skirennen

De geruchten omtrent de beschuldigingen begonnen te circuleren tijdens het Hahnenkamm-skirennen in Kitzbühel, een evenement dat jaarlijks veel aandacht trekt, ook vanuit de Formule 1-wereld. Verschillende leidinggevenden uit de Formule 1, waaronder McLaren’s Zak Brown en Mercedes’ Toto Wolff, waren tijdens dit evenement aanwezig.

Christian Horner

Sinds 2005 staat de vijftigjarige Horner aan het roer van Red Bull Racing. Onder zijn leiding behaalde Sebastian Vettel tussen 2010 en 2014 viermaal de wereldkampioenschapstitel voor het Oostenrijkse team. Tegenwoordig is Max Verstappen het gezicht van het Formule 1-team. De Nederlandse coureur heeft vanaf 2021 drie opeenvolgende wereldkampioenschappen veroverd.