Russell verwacht titelstrijd tussen 5 teams

De nieuwe reglementen gaan het veld in 2022 flink opschudden. Tenminste, als we kersvers Mercedes-coureur George Russell mogen geloven. De 23-jarige Brit gelooft namelijk dat het komend seizoen niet alleen tussen Mercedes en Red Bull spannend zal worden, maar ook tussen nog drie andere teams. Dat zou betekenen dat er een titelstrijd zou zijn tussen maar liefst vijf verschillende teams, een unicum. 

Reglementen op de schop 

Voor het 2022-seizoen gaan de reglementen flink op de schop. De bolides zullen enorm veranderen, iets wat hopelijk voor opschudding gaat zorgen. De FIA voerde de nieuwe regels door in de hoop het racen en inhalen gemakkelijker te maken. Het management van de Formule 1 verwacht in ieder geval dat de onderlinge verschillen tussen de teams aanzienlijk kleiner gaan worden.  In plaats van dat de teams 3 seconden van elkaar zitten , zoals dit jaar het geval was, hoopt men dat dat komend jaar slechts 1,5 seconde is. 

McLaren, Ferrari en ….?

Door dit alles gelooft George Russell dat er, naast Red Bull en Mercedes, zich nog drie andere teams vooraan gaan melden. “Met de nieuwe regels zullen McLaren en Ferrari ook mee gaan doen”, zo citeert GP33 de Mercedes-coureur. “Zij hebben alles in huis om te vechten voor de winst. Ik denk dat er vijf teams zullen zijn die iets speciaals neer kunnen gaan zetten in 2022.” 

Over het vijfde team spreekt Russell zich niet uit, maar er wordt vermoed dat hij Alpine bedoelt. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

“Het zal erom gaan wie haar auto het snelst begrijpt en erin slaagt deze gedurende het seizoen het beste te ontwikkelen. Er zal tussen de eerste en laatste race van het seizoen ontzettend veel progressie geboekt worden, bij alle teams”, sluit Russell af. 

Casino Scout Nederland
F1Head