Sergio Perez stevig op P2: Horner heeft volle vertrouwen in zijn coureur


mx Sergio Perez kan zijn vizier strak op de tweede positie in het wereldkampioenschap houden. Na een reeks uitdagende maanden lijkt hij zijn vorm teruggevonden te hebben en kan hij, met nog slechts 2 races te gaan, de tweede plaats nagenoeg veiligstellen. Dit komt niet alleen als goed nieuws voor de Mexicaan zelf, maar ook voor het team, dat met nl Max Verstappen alweer een wereldtitel binnen wist te slepen.
Photo by Mark Thompson/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Terwijl Verstappen records aaneenrijgt en de ene na de andere overwinning binnenhaalt, kostte het Perez de nodige moeite om in de slipstream van zijn teamgenoot te blijven. Zijn prestaties verbeterden echter net op tijd om de speculaties over zijn toekomst bij Red Bull logo Red Bull Racing de kop in te drukken. Voor 2024 is zijn stoeltje bij het topteam al bevestigd, en teambaas Christian Horner heeft uitgesproken vertrouwen in Perez’ capaciteiten.

Perez en de strijd met Hamilton

Met gb Lewis Hamilton als directe concurrent voor de begeerde tweede plek, weet Perez wat hem te doen staat: sterk finishen in Las Vegas om Hamilton voor te blijven. Horner, die bekend staat om zijn directe communicatie, vertelde Bloomberg dat Perez de ondersteuning van Verstappen niet nodig heeft om zijn positie te behouden. “We benaderen de komende races als cruciale bekerfinales, en die mindset hanteren we al sinds de overwinning in Qatar waarmee we de wereldtitel veiligstelden,” legt Horner uit.

Veerkracht ondanks druk

Het seizoen kende voor Perez zeker zijn ups en downs. Momenten van druk leidden tot foutjes, zoals tijdens de kwalificatie in Australië en de vrije training in Monaco. Toch staat zijn veerkracht buiten kijf, en Horner gelooft dan ook niet dat de Mexicaan enige hulp van Verstappen nodig heeft om zijn tweede plek te consolideren.

Als Perez zijn voorsprong van 32 punten ten opzichte van Hamilton kan behouden of zelfs uitbreiden tijdens de komende race, dan is zijn runner-up positie een feit. “Elke race is belangrijk voor ons, en we zullen alles in het werk stellen om in Las Vegas onze twintigste seizoensoverwinning te behalen,” voegt Horner daaraan toe.

Blik op de toekomst

De geruchtenmolen over de toekomst van Perez binnen Red Bull logo Red Bull Racing lijkt nu eindelijk tot stilstand gekomen. Horner bevestigt nogmaals dat Perez zijn plaats naast Verstappen in 2024 verzekerd heeft. “De media zetten daar steeds vraagtekens bij, maar Sergio bewijst zichzelf keer op keer. Zijn sterke optreden in Brazilië en zijn positie op de ranglijst spreken voor zich. Hij staat ruim dertig punten voor op Hamilton en is onmisbaar voor het team,” concludeert Horner.In het kort

Met nog maar een paar krachtmetingen te gaan, staat Red Bull logo Red Bull’s mx Sergio Perez stevig op de tweede plaats in het rijderskampioenschap, vlak achter zijn glansrijke teamgenoot nl Max Verstappen. Christian Horner heeft alle vertrouwen in de Mexicaanse coureur en bevestigt dat hij in 2024 wederom de kleuren van Red Bull logo Red Bull zal verdedigen. Red Bull logo Red Bull Racing bereidt zich voor op de races alsof ze finales zijn, en met de focus op individuele prestaties is Perez klaar om zijn tweede plaats te consolideren, onafhankelijk van de hulp van zijn teamgenoot, in de aanstormende Las Vegas Grand Prix.