Titel Verstappen in gevaar? Geen grote updates meer voor Red Bull

Ondanks het feit dat beide Red Bulls in Turkije op het podium stonden, lijkt het erop dat Mercedes momenteel de snellere auto heeft. Het lijkt er echter op dat de RB16B dit seizoen géén grote updates meer krijgt – iets wat Verstappen’s titelrace in gevaar kan brengen. 

Geen updates

Bij Red Bull verwachten ze dit seizoen geen grote updates meer. In plaats daarvan verlegt de renstal de focus naar de ontwikkeling van de auto van volgend jaar. Dit betekent overigens niet dat er niet meer aan de huidige auto gewerkt wordt. Integendeel, het team is hard bezig om meer snelheid uit de huidige bolide te halen, zo vertelt Verstappen tegen Motorsport.com. “Het gaat er nu vooral om dat we de eigen auto nog beter begrijpen en dat we op die manier extra snelheid vinden.”

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Dat de auto geen grote updates meer krijgt baart de NEderlander daarom geen zorgen. Zo zijn er genoeg zaken waar nog aan gewerkt kan worden waar helemaal geen updates voor nodig zijn. De banden, bijvoorbeeld. “Het begrijpen van de banden speelt zoals gezegd ook een hele belangrijke rol, die vormen toch de enige contactpunten met het asfalt. m Als je de manier waarop de banden werken kunt ‘nailen’ in het weekend dan kun je al een heel groot verschil maken” legt de Nederland uit. 

Hulp van Perez

Tijdens de Grand Prix van Turkije liet Perez zien dat hij zijn gewicht in goud waard was. Daar wist de Mexicaan namelijk een opstomende Hamilton – die door een gridstraf vanaf P11 moest starten – achter zich en dus van punten af te houden. Het was een van de eerste keren dat Perez liet zijn dat hij een belangrijke rol kan spelen in Verstappens titelstrijd. “Als Lewis op dat moment wel aan mij voorbij was gekomen, dan had zijn race er heel anders uitgezien hoor,” vertelt Perez. “Op die manier kan ik belangrijk zijn bij de constructeurs en ook voor het coureurskampioenschap.” 

Toch denkt Perez vooralsnog vooral aan zijn eigen prestaties. “Ik moet vooral het beste voor mezelf doen en dat krijgt vanzelf impact op het team.”

F1Head