Vergooide Ferrari Leclerc’s overwinning? Nee, zegt Binotto

Ferrari kreeg de afgelopen dagen aardig wat kritiek te verduren vanwege de keuzes die het maakte tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Tijdens de Safety Car tegen het eind van de race koos de Italiaanse renstal er namelijk niet voor om toenmalig leider in de race Charles Leclerc naar binnen te halen voor een vers setje soft, terwijl de concurrentie én Leclerc’s teamgenoot Sainz dit wel deden. Als gevolg hiervan werd Leclerc gemakkelijk opgeslokt en eindigde hij op een teleurstellende vierde plek. 

Binotto trots

Terugkijkend ziet teambaas Mattia Binotto het echter positief in. De Spaanse Ferrari-coureur Carlos Sainz behaalde namelijk zijn langverwachte eerste overwinning, zo legt Binotto uit op de website van Ferrari. “Ik ben heel erg blij met de prestaties van Carlos, niet alleen in de race, maar gedurende het gehele weekend. Zijn zelfvertrouwen blijft groeien en hij gaat goed om met moeilijke situaties. Het was echt geweldig om hem op het hoogste podium te zien.”

Controversiële keuzes

Maar dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is realiseert Binotto zich ook. Leclerc leek immers op weg naar zijn derde overwinning dit jaar, totdat een safety car en een ogenschijnlijk slechte strategische keuze van zijn team hem de overwinning kostte. Volgens Binotto was de keuze van de strategen echter zo gek nog niet. 

“Het was voor ons logisch om aan de baanpositie te denken. Dat is helemaal niet zo raar, aangezien we altijd de voorste auto prioriteren, en dat was in dit geval Charles. Als we hem naar binnen hadden gehaald, dan hadden de concurrenten precies het tegenovergestelde gedaan. Denk bijvoorbeeld aan Lewis Hamilton in de seizoensfinale in Abu Dhabi van vorig jaar. Hij bleef ook buiten.”

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

“Hij had het verdiend om de race te winnen”

Tegelijkertijd snapt Binotto dat Leclerc allesbehalve blij was. “Ik snap zijn frustratie zeker. ‘Als je met een paar ronden te gaan comfortabel aan de leiding gaat en de race niet wint, dan is het normaal dat je teleurgesteld bent. Wij zijn net zo gefrustreerd als hij, want hij was echt geweldig op zondag. Hij had het verdiend om de race te winnen, waar het niet dat de safety car naar buiten kwam.”

Casino Scout Nederland
F1Head