Shutterstock

Viaplay bevestigt: “We verlaten Nederland niet”


Marco Zwaneveld, head of sports bij Viaplay, heeft bevestigd dat de Zweedse streamingdienst Nederland niet zal verlaten. Deze verklaring komt ondanks de recente financiële turbulentie waarin Viaplay zich bevindt, waaronder het vertrek van topman Anders Jensen en een duikvlucht op de aandelenmarkt die de beurswaarde met meer dan 60% heeft verlaagd.

Viaplay blijft ondanks financiële uitdagingen

Viaplay lijkt momenteel in zwaar weer te verkeren. Eerder deze maand werd het vertrek van topman Anders Jensen aangekondigd, nadat het Scandinavische bedrijf een duikvlucht maakte op de aandelenmarkt ten gevolge van een winstwaarschuwing. De beurswaarde van het bedrijf is sinds het begin van deze maand ruim 60 procent gedaald.

Onrust over de toekomst

Deze financiële onrust heeft geleid tot speculaties over de toekomst van het bedrijf. Viaplay is sinds begin 2022 in het bezit van de uitzendrechten voor de Formule 1 in Nederland, een deal die tot eind 2024 loopt. Voor een abonnement betaal je 15,99 euro per maand, waarbij je ook naar andere sporten en een aanbod qua series en films kunt kijken. Een deel van de Nederlandse Formule 1-kijkers hoopte echter stiekem dat dit andere partijen, bijvoorbeeld Ziggo, in staat stelt de uitzendrechten van de koningsklasse na 2024 in handen te krijgen.



Viaplay blijft

Maar volgens Zwaneveld is het uitgesloten dat Viaplay uit Nederland vertrekt: “We hebben hier een zelfstandige positie opgebouwd”, aldus Zwaneveld. Hoewel de Formule 1 deels verantwoordelijk is voor het op de been blijven van Viaplay, is het bedrijf volgens Zwaneveld niet volledig afhankelijk van deze sport: “We groeien ook door andere live sporten, zoals Engels en Duits voetbal.”

Deze verklaring zal ongetwijfeld een einde maken aan de speculaties en de hoop van vele Nederlandse Formule 1-fans dat Ziggo Sport het stokje mogelijk weer over zou nemen. Viaplay heeft duidelijk aangegeven dat ze hier zijn om te blijven, ondanks de uitdagingen waarvoor ze staan. Het bieden voor de uitzendrechten begint volgende maand.