Max Verstappen: blijft hij of vertrekt hij bij Red Bull?


De toekomst van Max Verstappen, de 26-jarige drievoudig wereldkampioen, binnen Red Bull Racing houdt de gemoederen in de Formule 1-paddock flink bezig. Zal Verstappen zijn lange relatie met het Oostenrijkse team voortzetten, of staat er een verandering op stapel? De meningen van journalisten, waaronder Natalie Pinkham van Sky Sports en Fred Ferret van L’Equipe, lopen sterk uiteen.

Onrust binnen Red Bull Racing?

De geruchtenmolen begon te draaien na berichten over een mogelijke machtsstrijd binnen de Red Bull-familie, met speculatie dat dit tot onzekerheid over Verstappens toekomst bij het team kan leiden. Ferret, sprekend in de F1Nations-podcast, sluit een vertrek van Verstappen niet uit, wijzend op mogelijke fricties binnen het team. “Misschien moet Max wel weg vanwege Jos, vanwege Helmut, vanwege alles”, suggereert hij, waarmee hij aangeeft dat een vertrek zeker een optie kan zijn.

Diverse visies over Verstappens toekomst

Tegenover deze opvatting staat Pinkham, die zich niet kan vinden in de uitspraken van haar collega. Zij zou “absoluut verbaasd” zijn als Verstappen het team zou verlaten. Pinkham benadrukt de superioriteit van de huidige bolide van Red Bull en de kansen op verdere wereldtitels voor Verstappen als hij bij het team blijft. “Het zou verrassend zijn als je deze raket van een auto in 2025 los zou laten”, merkt ze op.

Mogelijkheden op de lange termijn

Ondanks haar vertrouwen in Verstappens aanblijven, sluit Pinkham de deur naar een toekomstige vertrek niet volledig. De introductie van nieuwe reglementen in 2026 zou een keerpunt kunnen zijn. Deze nieuwe ontwikkelingen zouden de balans binnen de Formule 1 en binnen Red Bull zelf kunnen veranderen, waardoor Verstappens plannen anders kunnen uitpakken dan nu wordt verwacht.

Het debat over Verstappens toekomst bij Red Bull onderstreept de onzekerheden binnen de snelle wereld van de Formule 1, waarin teams en coureurs constant afwegen tussen loyaliteit en de drang naar nieuwe kansen. Of je nu de actie op de baan volgt of de spanning opzoekt met een spel in een , de Formule 1 biedt altijd stof tot nadenken en gesprek.