Shutterstock

Alpine schudt de boel op: Szafnauer en Permane vertrekken


Het lijkt erop dat het Formule 1-team van Alpine flink de bezem erdoor haalt. De recente ontwikkelingen in het team duiden op een reorganisatie die de racewereld nog lang zal heugen. Otmar Szafnauer, tot voor kort teambaas, en sportief directeur Alan Permane hebben hun koffers moeten pakken. Maar wat betekent dit nu voor de toekomst van het team?

Achtergrond: Turbulente tijden bij Alpine

Het was al een tijdje onrustig in de wandelgangen van Alpine. Eerder deze maand zagen we al dat CEO Laurent Rossi de deur werd gewezen. Nu komen daar dus ook Szafnauer en Permane bij. Een opvallende keuze, zeker omdat Szafnauer eerder deze week nog aangaf zich geen zorgen te maken over zijn positie binnen het team.

Bedankje en afscheid

Alpine heeft in een persbericht laten weten de heren te bedanken voor hun jarenlange inzet. Otmar zal zijn werkzaamheden gewoon voortzetten tijdens de race van dit weekend in België, voordat hij vertrekt. Hij heeft het team naar een mooie vierde plek in het constructeurskampioenschap van 2022 geleid en daarvoor is het team hem zeer dankbaar. Ook Alan Permane, die maar liefst 34 jaar aan het team verbonden was, krijgt een warm afscheid.

Nieuwe gezichten bij Alpine

Met het vertrek van de bovengenoemde sleutelfiguren, moeten er natuurlijk ook vervangers komen. Bruno Famin, onlangs aangesteld als vice-president van Alpine Motorsports, neemt de rol van interim-teambaas op zich vanaf de Grand Prix van Nederland. De taken van Permane zullen voorlopig overgenomen worden door Julian Rouse, die momenteel nog actief is als Alpine Academy-directeur.



Ander vertrek uit de stal

Naast deze schokkende veranderingen kondigde Alpine nog meer nieuws aan. Pat Fry, tot nu toe een vaste waarde binnen het team, gaat naar Williams. Hoe deze veranderingen zich gaan vertalen naar prestaties op de baan blijft natuurlijk de vraag.

In het kort

Het is duidelijk dat er een frisse wind waait bij Alpine. Met al deze veranderingen lijkt het erop dat ze een nieuwe richting inslaan. Voor ons als F1-fans wordt het nu interessant om te zien hoe dit zich op het circuit gaat manifesteren. Wordt het een nieuw succesverhaal of is het juist een teken van interne problemen? De tijd zal het leren!