Di Grassi bezorgt zichzelf pole position in Mexico City

Het was een spannende strijd voor de pole position in Mexico City, met Lucas Di Grassi die uiteindelijk als snelste over de streep kwam. Hij versloeg Jake Dennis in de finale van de kwalificatie en verzekerde zichzelf op deze manier van een goede startpositie in de eerste Formule E-race van het seizoen. Normaal gesproken worden groepen bepaald door de volgorde van het kampioenschap, maar in Mexico City was dat anders omdat het de eerste kwalificatie van het jaar betrof.

In groep A zagen we Robin Frijns als eerste in actie komen, terwijl Sam Bird de eerste was die zijn vliegende ronde begon. Andre Lotterer liet een sterk tempo zien door snel Bird’s tijd te verbeteren en de hele groepssessie aan te voeren. De laatste momenten zagen aanvallen van onder andere Sette Camara, maar niemand kon Lotterer’s tijd overtreffen.


F1Head Twitter Volg je F1Head al op Twitter? Volg ons nu en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Spannende strijd om pole position in Mexico City

Lotterer, Di Grassi, Sacha Fenestraz en Sebastien Buemi haalden de top vier en gingen door naar de duels. Robin Frijns slaagde daar niet in en strandde al in de groepsfase. In groep B was het ook spannend, met Mitch Evans die dichtbij de eerste vier was, maar uiteindelijk buiten de boot viel. Jake Dennis, Dan Ticktum, Jake Hughes en Pascal Wehrlein slaagden erin om de snelste tijden te noteren en zichzelf zo te plaatsen voor de kwartfinales.

In de eindfase van de kwalificatie was het een hevige strijd tussen Di Grassi en Buemi in de kwartfinales, waarbij Di Grassi uiteindelijk de overwinning behaalde. In de halve finales namen Fenestraz en Lotterer het tegen elkaar op, waarbij Lotterer uiteindelijk won. De derde kwartfinale ging tussen Hughes en Ticktum, met Hughes als winnaar. De laatste partij tussen Wehrlein en Dennis werd beslist door Dennis.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Di Grassi ging uiteindelijk door naar de finale, waar hij Jake Dennis versloeg en zo de pole position veiligstelde. Het was een waanzinnige strijd tot het einde toe. De race zal zaterdagavond plaatsvinden en het belooft een spannende strijd te worden.

Casino Scout Nederland
F1Head