EA - F1 23

F1 23: Een nieuw hoofdstuk in virtuele motorsport


F1 23, de nieuwste toevoeging aan de Formule 1-videogame serie, belooft een boeiende ervaring te worden voor zowel casual gamers als hardcore F1-fans. Uitgerust met alle geüpdatete 2023-auto’s en de officiële F1®-lineup van je 20 favoriete coureurs en 10 teams, levert F1 23 een onvergelijkbaar realistische racesimulator​​. Dankzij de consistente kwaliteit van Codemasters’ open-wheel motorsport games, blijft de terugkeer naar de virtuele cockpit elk jaar een genot​.

Een nieuwe standaard in bestuurbaarheid

F1 23 brengt een revolutie teweeg in de bestuurbaarheid van de nieuwe generatie F1-auto’s. Waar de zware nieuwe voertuigen in F1 22 nogal eens lastig te hanteren waren, is de bestuurbaarheid in F1 23 aanzienlijk verbeterd. De auto’s zijn responsiever en stabieler, wat vooral merkbaar is in de interactie met de kerbstones​.

De intuïtieve gamepad-besturing vormt een hoogtepunt dit jaar, waardoor spelers met meer precisie en gemak door bochten kunnen navigeren en potentieel fatale glijpartijen kunnen corrigeren​.

Een diepgaand verhaal: Braking Point 2

F1 23 bevat het vervolg op het boeiende verhaal dat in F1 2021 begon, Braking Point 2. Hoewel de 17 hoofdstukken snel te doorlopen zijn, maken ze een diepe indruk en voegen ze een intrigerende dimensie toe aan het spel​.



Braking Point 2 introduceert het fictieve team Konnersport, wat het verhaal meer diepte en spanning geeft. Het verhaal belooft onverwachte wendingen, met verhoogde niveaus van emotie en conflict, en een focus op het gehele team, van de coureurs tot de teambaas​.

Nieuwe circuits en uitgebreide gamefuncties

F1 23 stelt spelers in staat om wiel-aan-wiel te racen op nieuwe circuits in Las Vegas en Qatar, een spannende toevoeging die zorgt voor nieuwe uitdagingen en dynamiek in de race-ervaring​​. Een nieuwe optie van 35% race-afstand zorgt voor een ideale balans, zodat je een realistische race-setup en -strategie kunt hanteren zonder al te veel tijd aan elke race te hoeven besteden​​.

Meer In-game Functies

F1 23 biedt de mogelijkheid om je droomteam te creëren en te racen om te winnen in de My Team Career Mode. Ook kun je concurreren in split-screen of in de uitgebreide cross-platform multiplayer en socialer zijn met de nieuwe Racenet Leagues​.

Kortom, F1 23 verlegt de grenzen van wat we van racegames mogen verwachten. Met verbeterde bestuurbaarheid, een meeslepend verhaal en een reeks nieuwe functies en circuits, zet F1 23 de toon voor de toekomst van virtuele motorsport.