Ferrari heeft Red Bull en Mercedes in het vizier: “Meedoen om overwinningen”

De afgelopen paar seizoenen heeft Ferrari het niet makkelijk gehad. Zo was de Italiaanse renstal in 2020 allesbehalve competitief, terwijl het in de jaren daarvoor streed om het wereldkampioenschap. Ook dit seizoen begon moeizaam, maar het tij lijkt eindelijk te keren voor de Italiaanse renstal, ziet ook teambaas Mattia Binotto. 

Gat met McLaren dichten

De afgelopen Grands Prix kwam Ferrari verrassend goed voor de dag. Zo finishte Leclerc op Istanbul Park als vierde en Sainz als achtste. Hiermee liep het Italiaanse team in op McLaren – dé grote concurrent in het kampioenschap. De betere resultaten van Ferrari zijn onder andere het resultaat van recentelijke ontwikkelingen op gebied van de krachtbron. Deze werd namelijk onlangs geüpgrade met een nieuw hybridesysteem.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Teambaas Binotto: ”zijn op de goede weg”

De vaak bekritiseerde teambaas Mattia Binotto is dan ook erg tevreden met de vooruitgang die zijn team boekt. “Dit [de GP van Turkije, red.] was een hele intense race en het laat zien dat we op de goede weg zijn, zowel in droge als natte condities”, zo citeert GPfans.com de teambaas. 

Beide coureurs van Ferrari kenden een indrukwekkend raceweekend. De Monegask Charles Leclerc had een ijzersterke kwalificatie en een prima race. De Spanjaard Carlos Sainz moest vanwege een motorwissel vanaf achteraan beginnen maar gooide hoge ogen met een flitsende inhaalrace en een uiteindelijke P8. 

“Charles had een geweldig weekend, zowel in de kwalificatie als de race, ook al zat er misschien nóg meer in” gaat Binotto verder. “Carlos heeft vanaf achteraan een geweldige inhaalslag gemaakt tot de achtste plaats.”

Red Bull en Mercedes in het vizier

Toch wilt het Italiaanse team meer. Binotto ziet meer dan genoeg potentie om het gat met Mercedes en Red Bull te dichten en wilt meevechten voor overwinningen. “We blijven ons ontwikkelen, maar we moeten nog een hoop doen als we willen meedoen om overwinningen. We moeten realistisch zijn en door blijven knallen in elk mogelijk gedeelte”, concludeert de teambaas. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

F1Head