Hamilton hint naar vertrek uit Formule 1

Na zijn indrukwekkende winst van de Grand Prix van vandaag maakte Hamilton kenbaar niet zeker weten of hij ook volgend jaar in de koningsklasse van de autosport zal rijden. Dit is inderdaad een optie, aangezien het contract van de zesvoudig wereldkampioen aan het eind van dit seizoen afloopt.

93e overwinning

Hamilton’s winst vandaag was de 93e overwinning uit zijn carrière – een record binnen de Formule 1. De Brit is heer en meester binnen de Formule 1. Hij rijdt in de snelste op de grid en is zijn teamgenoot Valtteri Bottas de baas. Hamilton lijkt dan ook af te stevenen op zijn zevenste wereldkampioenschap dit seizoen. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

“Ik weet niet of ik volgend jaar hier zal zijn”

Na de race werd de Brit gevraagd naar de woorden van zijn teambaas Toto Wolff – die zelf eerder aangaf dat hij niet zeker weet of hij door zal gaan als teambaas van de Duitse renstal. Hierop gaf de Brit als volgt antwoord: “Ik weet niets eens of ik volgend jaar nog hier zal zijn, dus dan hoef ik me ook niet druk te maken over Toto”. 

Geen zekerheid

Hamilton maakte in het interview dat hij nog geen uitsluitsel kan geven over wat zijn plannen zijn voor de komende jaren. “Het is november, kerst komt er al aan. Ik voel me nog goed, ik voel me sterk. het voelt alsof ik nog wel even door kan gaan. We gaan het echter net over Tot en zijn houdbaarheidsdatum. Er zijn inderdaad enkele dingen die in mijn hoofd spelen. Ik wil hier volgend jaar graag zijn, maar dan ik niet garanderen. Er is veel waar ik naar uitkijken in het leven na de F1, dus de tijd zal het leren.”

F1Head