Formula One - Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, 2023 Canadian GP. Lewis Hamilton

Hamilton verlangt naar strijd met Verstappen in Grand Prix Canada


Na een mindere start van het seizoen, lijkt Mercedes haar groove weer terug te hebben gevonden met een laatste reeks updates. Lewis Hamilton, de zevenvoudige wereldkampioen, ziet positieve vooruitzichten voor de Grand Prix in Canada. Hoewel de Duitse ploeg nog moet bewijzen dat ze het sterke resultaat uit Spanje kunnen herhalen in Canada, is Hamilton optimistisch.

Tijd voor thuisrace

De timing van de updates van Mercedes is perfect, aangezien Hamilton en zijn teamgenoot George Russell in juli hun thuisrace in Silverstone zullen rijden. Met de weersvoorspellingen die beloven gunstig te zijn, kijkt Hamilton uit naar de race.

Verstappen uitdagen

In de hoop de positieve lijn van de race in Barcelona door te zetten, hoopt Hamilton een sterke prestatie neer te zetten in zijn thuisrace, de Grand Prix van Groot-Brittannië. “We zitten er maar drie tienden vanaf. Elke ronde zat ik drie of vier tienden van Max af en dat was denk ik het dichtst bij dat we dit jaar zijn gekomen”, zei de 38-jarige Brit. Hij droomt van meer dan alleen een podiumplaats in Silverstone.

Verstappen de nieuwe recordhouder?

Hamilton, die momenteel het record voor de meeste Grand Prix-overwinningen op zijn naam heeft staan, erkent dat Max Verstappen dit record mogelijk zou kunnen verbreken. Ondanks dat Hamilton op het punt staat een contractverlenging te tekenen bij Mercedes, gelooft hij dat de 25-jarige Nederlander nog een lange carrière voor zich heeft.



Hamilton’s laatste overwinning

Het is echter al even geleden dat Hamilton zijn laatste race won. Zijn laatste overwinning was in Saudi-Arabië in 2021, en geen enkele coureur heeft ooit een race gewonnen na het bereiken van 300 races. De Brit zal zondag zijn 318e Grand Prix starten, maar ondanks dat niemand een overwinning voorspelt, zijn er signalen dat Mercedes, die voorheen de oppermachtige ploeg was in de Formule 1, weer in vorm begint te komen.

Terugkeer naar oude glorie

In de afgelopen 18 maanden heeft Mercedes slechts één overwinning behaald, die kwam dankzij George Russell bij de Grand Prix van Brazilië in november. Maar Hamilton benadrukt dat niet alle overwinningen in de winstkolom verschijnen. Hij wijst naar de Spaanse Grand Prix in juni, waar beide Mercedes-auto’s op het podium eindigden. “We hebben een moeilijke periode doorgemaakt en zijn nu op de weg terug omhoog,” vertelde Hamilton aan verslaggevers.

Eindigt Hamilton bovenaan in Canada?

Tijdens de tweede vrije training van de Grand Prix van Canada topte Hamilton de resultaten terwijl Mercedes een een-twee behaalde. De baan evolueerde gedurende de verlengde FP2-sessie, met Mercedes’ kwalificatiesimulatieprogramma waardoor de zevenvoudige wereldkampioen en teamgenoot George Russell hun pogingen later dan hun rivalen deden.

Dit weekend staat dus in het teken van een spannende strijd tussen Hamilton en Verstappen. Terwijl Hamilton hoopt om terug te keren naar zijn vorm van weleer, is Verstappen op weg om mogelijk Hamilton’s record te verbreken. Het wordt interessant om te zien hoe dit zich zal ontvouwen.