Peter Fox/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Hoop voor Nyck de Vries? Grote update voor AlphaTauri


Formule 1-liefhebbers, opgelet! De Grand Prix van Engeland op het beroemde Silverstone-circuit belooft een rollercoaster van vernieuwingen te worden. AlphaTauri, dat dit jaar niet echt in de schijnwerpers heeft gestaan, probeert het tij te keren met een gloednieuwe vloer. Maar er is meer! Andere teams zoals Alfa Romeo hebben ook wat verrassingen in petto. We nemen je mee langs de pits en kijken wat er aan de auto’s wordt gesleuteld.

De nieuwe vloer van AlphaTauri

Laten we beginnen met AlphaTauri. Tot nu toe hebben ze slechts twee schamele punten gescoord, en ze willen dit weekend hun visitekaartje afgeven met een vernieuwde vloer. Maar waarom is deze vloer zo speciaal? In Formule 1 is de vloer van een auto vergelijkbaar met de fundering van een huis; het bepaalt hoe stabiel en snel je kunt zijn. Hun vorige vloer leek meer op een lappendeken en bracht de auto aan het wankelen in de bochten, alsof ze op een zeepbaan reden.

Jonathan Eddolls, het technische genie van AlphaTauri, legt uit dat de nieuwe vloer zich vooral richt op het verbeteren van de stabiliteit bij het ingaan van bochten. Dat klinkt als het verschil tussen dansen op rolschaatsen of met stevige schoenen. Als kers op de taart is Yuki Tsunoda, een van hun coureurs, al bekend met Silverstone en hoopt hij met deze nieuwe upgrade te schitteren.

Andere updates bij AlphaTauri

AlphaTauri houdt het niet alleen bij de vloer. Ze hebben ook gesleuteld aan de achtervleugel van hun auto. Dit is een beetje zoals het aanpassen van de vinnen van een haai om beter door het water te snijden. Helaas bleek dit tijdens de vorige race in Oostenrijk niet voldoende te zijn, maar gecombineerd met de nieuwe vloer hopen ze op magie op de baan.



Alfa Romeo neemt ook updates mee

Niet alleen AlphaTauri is bezig geweest in de garage. Alfa Romeo heeft ook niet stilgezeten. Ze hebben wat updates gepland, waaronder aanpassingen aan hun vloer. Ze hopen hiermee hun auto een boost te geven, vooral in de snelle bochten.

Naast de vloer hebben ze ook gewerkt aan de zijkanten van de auto en aanpassingen gedaan aan de achtervering. Dit is vergelijkbaar met het tunen van een gitaar; ze proberen de perfecte balans te vinden voor optimale prestaties.

De strijd in het middenveld

Met deze upgrades kan AlphaTauri een serieuze bedreiging vormen voor de andere teams in het middenveld, zoals Haas, Williams en Alfa Romeo. Het wordt een felle strijd, waarbij iedereen op het puntje van zijn stoel zal zitten.

In het kort

De Grand Prix van Engeland op Silverstone belooft een waar spektakel te worden, met teams die alles uit de kast halen om te schitteren. AlphaTauri, met zijn gloednieuwe vloer en vleugels, en Alfa Romeo met zijn fijnafstemming, zijn slechts twee van de smaakmakers.

Houd F1Head.nl in de gaten voor alle updates en het laatste nieuws in de aanloop naar dit spannende raceweekend!