“Kans is groot dat Bottas dit jaar wereldkampioen wordt”


Volgens Mika Häkkinen — tweevoudig F1-wereldkampioen — is 2020 het jaar dat Valtteri Bottas wereldkampioen wordt. In het verleden is Bottas eerder snel uit de startblokken gekomen na de winterstop, maar nog nooit is hij in de buurt gekomen van een wereldkampioenschap. Dit jaar zou dat wel moeten gaan lukken volgens Häkkinen. 

Bottas’ 2019

In 2019 kende Bottas zijn beste seizoen tot nu toe, met maar liefst vier overwinningen én een indrukwekkende winst van de Grand Prix van Australië, de eerste race van het seizoen. Dit wordt hét jaar van Bottas, zo jubelde de Finse fans na de Australische GP. Helaas wist de Finse coureur deze vorm niet vast te houden en al snel werd hij voorbijgestreefd door zijn teamgenoot Hamilton. Toch leerde 2019 ons dat Bottas  het vuur aan de schenen van Hamilton kan leggen, mits hij consequent blijft. 

“Bottas beter dan ooit” 

Tijdens een interview met de F1 Nation-podcast schroomde Mika Häkkinen, landgenoot van Bottas, niet om zijn hoge verwachtingen voor het komende seizoen uit te spreken. “Valtteri heeft een geweldige positie bij Mercedes,” zo vertelt Hakkinen in het interview. ”Hij is een geweldige coureur. Ik heb er vertrouwen in dat hij beter is dan ooit, dus ik heb een zeer hoge verwachting dat hij dit jaar wereldkampioen wordt. We hebben er ook jarenlang hard aan gewerkt om alle kwaliteiten en tools op dat punt te krijgen”.