Moet Pérez ruimte maken voor Pierre Gasly?

Na zijn desastreuze periode bij Red Bull Racing heeft de Franse coureur Pierre Gasly zich bij zusterteam Alpha Tauri helemaal herpakt. Ook het afgelopen seizoen imponeerde de Fransman. Zelf maakt hij er geen geheim van weer een kans te willen krijgen bij Red Bull, maar vooralsnog geeft het team hier geen gehoor aan. Merkwaardig, zo stelt voormalig F1-coureur Nico Rosberg. 

Te veel druk

In zijn eerste seizoen voor de Oostenrijkse renstal, die van 2019, kon Gasly de druk simpelweg niet aan. Al tijdens de wintertrainingen maakte hij een cruciale fout die het team veel tijd en geld kostten. Zijn prestaties waren uiteindelijk dusdanig beroerd dat hij halverwege het seizoen werd teruggeplaatst bij Toro Rosso. Alexander Albon nam zijn stoeltje over, maar ook hij kreeg na anderhalf seizoen de zak. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Contractverlenging

Inmiddels is de ervaren Mexicaan Sergio Pérez de teamgenoot van Max Verstappen. Ondanks het feit dat ‘Checo’ het regelmatig lastig had, is het team erg blij met hem. Om deze reden werd het contract van Pérez ook vroegtijdig verlengd, waardoor Gasly nog minimaal een jaar vastzit in de Alpha Tauri. 

Rosberg

Nico Rosberg, eenmalig wereldkampioen, snapt hier weinig van. In zijn ogen heeft Gasly zich namelijk meer dan bewezen. “Pierre [Gasly, red.] is echt heel erg geweldig. Hij is zelfs zó goed dat je jezelf afvraagt waarom ze hem niet terug hebben gehaald bij het moederteam Red Bull.” 

Gelukkig snapt ook de Duitser de andere kant van het verhaal. “Je weet echter nooit of hij in staat is om onder druk van Red Bull te presteren. Dat is hét grote vraagteken en daarom hebben ze hem niet terug gehaald. Maar bij Alpha Tauri doet hij het echt fantastisch. 

F1Head