Photo by McLaren

Norris licht crash tijdens Las Vegas GP toe na ziekenhuisbezoek

Een eng moment voor Lando Norris en de vele toeschouwers: de Britse coureur van McLaren maakte een flinke smak tegen de betonnen muur en daarna de bandenstapel tijdens de Grand Prix van Las Vegas. Wat begon als een race met perspectief op punten, eindigde voortijdig in ronde 3 met een ferme klap die tot de inzet van de safety car leidde.Wat ging er mis in Sins City?

“Het was letterlijk een crash course in racen vandaag,” zal Norris wellicht grappend denken na zijn onfortuinlijke uitvalbeurt. Maar wat veroorzaakte nu die ongeplande pitstop? Na zijn onvrijwillige bezoek aan het ziekenhuis, deed de jonge coureur uit de doeken wat er misging. “De onderkant van mijn vloer raakte het asfalt, wat resulteerde in een verlies van controle over de achterkant van de wagen en een onvermijdelijke ontmoeting met de muur,” verduidelijkte Norris.

Ongelukkige afsluiter van het weekend

De frustratie is voelbaar bij Norris die meer had verwacht van deze race: “Het is balen dat we op zo’n manier het weekend afsluiten, zeker gezien het feit dat we best kansrijk waren gezien de snelheid van mijn teammaat.” Oscar Piastri, zijn teamgenoot, wist de race te beëindigen op P10, wat een lichtpuntje was in een overigens teleurstellende race voor het McLaren team.

Veiligheid boven alles

Norris, wijselijk bedachtzaam na het incident, toonde zijn dankbaarheid richting de medische professionals. “Dikke pluim voor de medische staf die topwerk heeft verricht. Ook een shoutout naar mijn team dat nu een extra tandje bij moet zetten om de auto weer klaar te stomen voor de laatste dans van het seizoen in Abu Dhabi.”

Kijk vooruit

Inmiddels is de focus gerecht op herstel en vooruit kijken naar de seizoensfinale. Volgens Norris is het nu zaak om de reset-knop in te drukken en alle energie te bundelen voor een sterk slotstuk. Een mindset die niet alleen kenmerkend is voor de veerkracht van de jonge coureur, maar ook essentieel in de Formule 1, waar de volgende uitdaging altijd om de hoek ligt.In het kort

Lando Norris’ race in Las Vegas eindigde in een vroege crash door een technisch mankement. Gelukkig voor hem en zijn fans, liep het incident met een sisser af en kan hij zich nu opmaken voor een revanche tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen.


Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Mercedes en Ferrari gingen beiden het laatste raceweekend in Abu Dhabi in met de kans om als tweede te eindigen in het constructeurskampioenschap. Uiteindelijk trokken de Zilverpijlen aan het langste…