Red Bull Content Pool

Ochtendsessie F1-test Bahrein gestopt door losse putdeksel


De eerste rode vlag van de wintertest is een feit. In de ochtendsessie kwam een putdeksel los bij bocht 11. Het probleem ontstond kort nadat zowel Charles Leclerc als Lewis Hamilton over de betreffende putdeksel reden, wat ertoe leidde dat enkele onderdelen loslieten en onmiddellijk actie vereist was van de raceleiding. De rode vlag werd gehesen en de sessie werd uiteindelijk helemaal niet meer hervat.

Problemen voor Ferrari en Mercedes

Het incident bij bocht 11 lijkt gevolgen te hebben gehad voor de Ferrari van Charles Leclerc en de Mercedes van Lewis Hamilton. Beide teams werden gezien terwijl ze druk bezig waren met hun wagens in de pitbox. Ferrari plaatste schermen voor hun pitbox en demonteerde onder andere de vloer van de auto van Leclerc. Mercedes werd ook aan het werk gezien aan Hamiltons auto, wat de suggestie wekt dat beide wagens mogelijk schade hebben opgelopen tijdens het incident.



Aanpassingen aan het testschema

Als gevolg van de onderbreking en om enige verloren tijd te compenseren, is de middagsessie uitgebreid. Deze zal nu van 12.00 uur tot 17.00 uur Nederlandse tijd plaatsvinden, waardoor teams extra tijd krijgen om hun programma’s af te werken. Sergio Pérez, die in de ochtend te maken kreeg met een klein brandje aan zijn linker voorrem, wist slechts twintig rondes te voltooien.