Pérez optimistisch over toekomst bij Red Bull: “kan alleen nog maar sterker worden”

Na een relatief succesvol eerste seizoen bij Red Bull heeft de Sergio ‘Checo’ Pérez de smaak aardig te pakken. Zijn eerste seizoenshelft was weliswaar verre van spetterend, maar dit had onder andere te maken met de extreem korte testperiode. De Mexicaan gelooft dan ook dat hij volgend seizoen nóg sterker voor de dag zal komen. 

Korte testperiode funest 

Net zoals zijn voorgangers – Pierre Gasly en Alexander Albon – kende Perez een pittige start van het seizoen. Al snel werd duidelijk dat hij de snelheid van zijn teamgenoot, Max Verstappen, not kon matchen en de Mexicaan had veel moeite met zijn RB16B. Dit bleek meerdere malen tijdens de kwalificatie, waarbij Pérez soms niet in de top 5 wist te eindigen.

Volgens de ervaren coureur lag dit vooral aan de extreem korte testperiode, waardoor hij weinig tijd had om aan de auto te wennen, zo maakt hij duidelijk tegenover Speedweek. Ook hielp het niet dat hij zojuist van een compleet ander team was gekomen. 

“Mensen vergeten vaak dat het best lastig is om over te stappen naar een ander team. Ik kwam van een hele andere filosofie en daarbij moest ik snel wennen aan een andere krachtbron en chassis. Het hielp ook niet dat we maar anderhalve dag hadden om te testen voordat het seizoen begon. “

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Veel vertrouwen

Gelukkig herpakte Pérez zich na de zomerstop en was hij extreem waardevol in Verstappens titelstrijd. Ook scoorde hij drie podiumplekken achter elkaar, in Turkije, de VS en zijn thuisrace in Mexico. Dit was te danken aan het feit dat hij eindelijk de RB16B beter begon te begrijpen. 

“Veel details vielen eindelijk een beetje op hun ple. Ik begreep eindelijk hoe ik meer uit de auto kon krijgen. Dat werd ook duidelijk in mijn resultaten. Alle subtiliteiten kwamen naar boven, omdat we wat gedetailleerder te werk gingen.” 

Om deze reden blikt de Mexicaan tevreden terug op zijn eerste seizoen bij Red Bull en heeft hij veel vertrouwen in de aankomende seizoenen bij de Oostenrijkse renstal. “Natuurlijk had ik graag meer willen laten zien, maar ik kan alleen nog maar sterker worden.”

Casino Scout Nederland
F1Head