Perez test nogmaals positief, Hülkenberg neemt zijn plaats weer in

De verwachting was de Sergio Perez dit weekend weer plaats kon nemen in zijn Racing Point-bolide. De Mexicaanse coureur testte vorige week donderdag positief voor het coronavirus, maar zou bij een negatieve test vandaag deel kunnen nemen aan de eerste vrije training. Perez heeft helaas weer positief getest, waardoor de Duitse coureur Nico Hülkenberg plaats mag nemen in zijn Racing Point. 

Perez wordt gemist

Teammanager Otmar Szafnauer zegt het nieuws te betreuren. Hij benadrukt dat Nico Hülkenberg indruk maakt, maar dat Perez toch gemist wordt. “We missen Checo bij ons, maar we wensen hem het beste en kijken ernaar uit hem in de nabije toekomst weer in het team te verwelkomen”. Op de vraag wanneer de Mexicaan weer kan racen, kan vooralsnog geen eenduidig worden gegeven. In ieder geval zal Perez negatief moeten testen op het virus en zich houden aan de quarantaineregels. Na deze negatieve test en de minimale quarantaineperiode van 7 tot 10 dagen lijkt het erop dat hij ook de Grand Prix van Spanje zal mislopen. 

Nieuwe kans voor Hülkenberg

Ondanks het slechte nieuws voor Perez, is Hülkenberg blij. Hij zag zijn grote kans om te laten zijn wat hij in zijn mars had vorig raceweekend in rook opgaan. Daarom is hij blij dat hij dit weekend een nieuwe kans krijgt. “Ik ben opgewonden om weer aan de slag te gaan met het team op Silverstone. Ik heb de afgelopen week veel geleerd over de RP20 en ik ben klaar om mijn ervaringen op dit weekend toe te passen. Ik denk dat we dit weekend voor punten kunnen vechten, wat zeker mijn doel is. Ik wel Checo ook het allerbeste wensen bij zijn herstel”, zo vertelt de Duitser. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Casino Scout Nederland
F1Head