Van Kalmthout niet in actie in de kwalificatie na crash in training

Nadat de Nederlandse Rinus van Kalmthout, ook wel VeeKay genoemd, in de rookie trianing crashte, is zijn auto niet op tijd klaar voor de kwalificatie van het begin van de seizoensstart van de Indycar.

Vannacht wordt er geracet op de oval van Texas tijdens de eerste race van het seizoen van de Indycar. Deze oval staat bekend als 1 van de snelste ovals waar de Indycar langs komt. Helaas kwam Veekay in de rookie training, een training speciaal voor de rookies om kennis te maken met de auto en het circuit, in aanraking met de muur aan de buitenkant van de de oval. Rinus gaf op zijn Twitter aan dat het een echte rookie fout was: “Ik zat te laag en verloor de wagen en ging de muur in. Het team werkt erg hard om de wagen klaar te krijgen voor de kwalificatie. Ik moet nu resetten en weer verder.”

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Helaas blijkt bij aanvang van de kwalificatie, die zojuist om 23:00 Nederlandse tijd startte, dat de auto van van Kalmthout niet op tijd klaar is om te kwalificeren en zodoende dus niet in actie zal komen.

Ed Carpenter Racing verwacht dat de auto wel op tijd klaar zal zijn voor de race op de oval van Texas, die begint vanaf 02:00 Nederlandse tijd. Deze is te volgen via Ziggo Sport vanaf 01:30 met commentaar van Rick Winkelman.

F1Head