Volgens Helmut Marko is Pérez geen dreiging voor Verstappen

Na zijn overwinning in Monaco staat Pérez gevaarlijk dicht achter zijn teamgenoot en huidig wereldkampioen Max Verstappen. Slechts 15 punten scheiden de twee Red Bull-coureurs. In de media wordt sinds de Grand Prix in het prinsdom daarom druk gespeculeerd over een mogelijke titelstrijd tussen de twee rijders. Volgens Helmut Marko is dit echter niet aan de orde.

Pérez sneller

Eén ding viel op op het stratencircuit, namelijk dat Pérez aanzienlijk sneller was dan zijn Nederlandse teamgenoot. Niet alleen tijdens de Grand Prix en kwalificatie, maar ook gedurende de vrije trainingen. Pérez leek de afstelling aanzienlijk beter voor elkaar te hebben en had, vergeleken met Verstappen, een stuk meer controle over zijn bolide. Dit resulteerde uiteindelijk in een imponerende eerste plek, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de derde stek.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

“Zal nog knap lastig worden”

Vrezen van een Vettel vs. Webber-achtige vete hoeven we echter niet. Volgens Helmut Marko vormt Pérez namelijk geen dreiging voor Verstappens tweede wereldkampioenschap, zo vertelt hij tegen Sport.de. “Sergio moet eerst eens de snelheid van Max zien te evenaren. Dan kan hij Max op de baan verslaan, maar dat zal nog knap lastig worden. Max is namelijk de meest constante en snelle rijder die er is. Verstappen is onze nummer één coureur.

Opvallend

Vooral zijn laatste uitspraak is opvallend, aangezien dit de eerste keer is dat het team publiekelijk toegeeft dat Verstappen de nummer één coureur is. Daarmee suggereert het dat Pérez simpelweg lager in de pikorde staat en meer als wingman van Verstappen op moet treden in plaats van voor eigen glorie gaan.

Casino Scout Nederland
F1Head