Voormalig Red Bull-coureur ziet gefrustreerde Verstappen

Ondanks een verre van optimaal begin aan het seizoen staat Red Bull Racing er goed voor. Het team staat bovenaan in het constructeurskampioenschap en coureur Max Verstappen voert het coureurskampioenschap aan. Desondanks ziet voormalig Red Bull-coureur Mark Webber dat Verstappen regelmatig gefrustreerd is.

Bovenaan

Evenals vorig jaar hebben de ingenieurs bij Red Bull, onder leiding van Adrian Newey, een knap staaltje werk verricht. De RB18 is een van de snelste bolides van het veld en moet alleen de Ferrari’s soms voor zich dulden. De Ferrari’s lijken het voordeel te hebben in de kwalificatie, maar leggen het qua race pace doorgaans af tegen de Red Bulls. Verstappen won in totaal vier Grands Prix, Sergio Perez één en het team staat bovenaan in beide kampioenschappen.

Desastreus begin

Desondanks ging niet alles van een leien dakje. Integendeel, het Oostenrijkste team kende een desastreus begin van het seizoen. Beide coureurs vielen uit tijde de seizoenstart vanwege problemen met de krachtbron en van de eerste drie GP’s finishte Verstappen er slechts één. Dat waren volgens Mark Webber waarin Verstappen niet bang was om zijn frustratie te uiten, zo legt hij uit tegenover Channel 4.

“Hij [Max Verstappen, red.] heeft ook wat interessante momenten gehad. Momenten waar de frustratie naar buiten kwam”. Bijvoorbeeld tijdens en na de Grand Prix van Bahrein of tijdens de Grand Prix van Spanje, waar hij tijdens de race vloekend en tierend over de radio te horen was omdat zijn DRS het niet deed.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Presteren

Volgens Webber hoeven we ons echter geen zorgen te maken. Geen enkel team is perfect en je frustratie uiten hoort er helemaal bij — helemaal als je een wereldkampioen als Verstappen bent. Zo houdt men elkaar scherp, zullen we maar zeggen. Webber ziet dan ook dat Red Bull de klus altijd wel weten te klaren. “[M]aar wanneer het erom gaat dan staat Red Bull er. Zij presteren”, sluit Webber af.

Casino Scout Nederland
F1Head