Alfa Romeo Racing lanceert auto voor 2021

Vandaag onthulde Alfa Romeo Racing haar auto voor het seizoen van 2021. Deze onthulling kon live  gevolgd worden via YouTube.

De nieuwe auto van Alfa Romeo zal worden gelanceerd om 12:00 Nederlandse tijd en krijgt de naam C41. De vraag is of Alfa Romeo iets heeft gevonden om zich terug te knokken richting de voorkant van het veld. Afgelopen seizoen waren ze namelijk helaas meer aan de achterkant te vinden.

Alfa Romeo Racing ORLEN C41

En dit is hem dan! De nieuwe C41 van Alfa Romeo. De kleuren rood/wit zijn omgedraaid op de auto ten opzichte van vorig jaar. Een grappig feitje is dat de auto van vorig jaar de C39 was. Maar waar is nummer 40 dan gebleven? De C40 was al in ontwikkeling voor de nieuwe (opgeschoven) reglementen van 2022. Omdat deze al in ontwikkeling was voordat er aan de C41 werd begonnen loopt deze nummering dus net wat anders.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Rijders duo Alfa Romeo

Ook dit jaar vangt Alfa Romeo het seizoen aan met de Italiaanse oude rot in het vak Kimi Raikkonen. Naast Kimi zit nog altijd Antonio Giovinazzi, die tot heden slechts 18 punten wist binnen te halen. Kimi heeft daarentegen in zijn hele carrière 1863 weten te bemachtigen. Of er dit seizoen veel bij gaan komen valt nog te bezien. Afgelopen seizoen haalde Kimi namelijks slechts 2 top 10 finshes. De Reserve coureur van Alfa Romeo is Robert Kubica.

Deel auto was al gelekt

Gisteren kwam er al een foto naar buiten waarop de zijkant van de auto deels zichtbaar was. Het doek wat de auto hoorde te bedekken bleef helaas niet goed zitten aan de rechterkant van de auto, waardoor er al stiekem iets meer bekend was van hoe de auto eruit komt te zien. Zo zien we, niet al te verassend, dat de auto in het rood wit gehuld blijft.

Alfa Romeo Car Launch bekijken

Via de onderstaande stream was de car launch te zien om 12:00 Nederlandse tijd. Uiteraard kun je hem hieronder ook terugkijken.

Casino Scout Nederland
F1Head