Red Bull Content Pool

Alles wat je moet weten over de Grand Prix van Miami 2024


Na een weekend zonder races keert de Formule 1 terug met de Grand Prix van Miami, een evenement dat sinds zijn debuut in 2022 snel populair is geworden onder fans en coureurs. Aankomend weekend belooft weer een spectaculaire mix van sport en entertainment te worden, met Max Verstappen die als leider in het puntenklassement naar Florida komt. Verstappen, die tot nu toe een bijna foutloos seizoen heeft en al vier overwinningen op zijn naam heeft staan, wordt beschouwd als de te kloppen man in Miami, waar hij voorheen uitstekende prestaties heeft laten zien.

Tijdschema en raceformat

Dit weekend ziet ook de terugkeer van het sprintformat, wat een afwijkend tijdschema met zich meebrengt:

DatumTijdEvenement
3 Mei18:30Vrije Training 1
3 Mei22:30Sprint Kwalificatie
4 Mei18:00Sprint Race
4 Mei22:00Kwalificatie
5 Mei22:00Race

Fans moeten rekening houden met het tijdsverschil, aangezien alle sessies laat in de Nederlandse avond plaatsvinden.

Miami’s unieke uitdagingen en attracties

De Grand Prix van Miami staat niet alleen bekend om zijn racen, maar ook om de flamboyante activiteiten eromheen. Vorig jaar zorgden de hoge prijzen voor veel opschudding onder de fans, en ook het Hollywood-achtige spektakel waarmee coureurs werden geïntroduceerd, liet gemengde gevoelens achter. De organisatoren proberen echter elk jaar de ervaring te verbeteren, met nadruk op zowel de sportieve competitie als het vermaak van het publiek.



Strategische en technische aspecten

Het Miami International Autodrome vormt een serie technische uitdagingen voor de teams en coureurs. Met een mix van snelle en langzame bochten, en secties die precisie vereisen, is het circuit een test voor zowel auto als coureur. Het ronderecord staat momenteel op naam van Max Verstappen, die een tijd van 1.29.708 neerzette in 2023.

Uitkijken naar het weekend

Met de verwachte intensiteit van een sprintraceweekend en de bijkomende glamour die Miami met zich meebrengt, is dit Grand Prix-weekend een van de meest geanticipeerde events op de F1-kalender van dit jaar. Alle ogen zullen gericht zijn op Verstappen en zijn voornaamste rivalen in de strijd om cruciale punten in het wereldkampioenschap. Het weekend belooft niet alleen sportieve uitdagingen maar ook een schouwspel dat fans niet willen missen.