Alpine-team overtreedt als eerste de avondklok in Jeddah

In de wereld van Formule 1-races is het breken van de avondklok of de zogenaamde “curfew” een welbekende praktijk. Teams mogen twee keer per seizoen de avondklok breken en doorwerken aan de wagens nadat deze al is ingegaan. Dit jaar heeft het team van Alpine in Saoedi-Arabië als eerste gebruikgemaakt van deze mogelijkheid.Documenten van de FIA

Uit de documenten van de FIA blijkt dat het team van Alpine afgelopen nacht hard heeft gewerkt. Jo Bauer, de Technical Delegate van de FIA, heeft laten weten dat de Franse renstal heeft gewerkt aan de wagens. Er is echter niet duidelijk aangegeven welke wagen er is aangepast en wat er precies is veranderd. In de vrije trainingen leken Esteban Ocon en Pierre Gasly zonder problemen rond te rijden.

Het komt vaker voor

Het breken van de avondklok is een veelvoorkomende praktijk in de Formule 1, omdat het de teams de mogelijkheid biedt om meer tijd te besteden aan het verbeteren van de prestaties van hun wagens. Echter, dit jaar zijn er nog enkele andere maatregelen genomen om de prestaties van de teams eerlijk te houden. Zo is er in 2022 een nieuwe regel ingevoerd die bepaalt dat de teams het gewicht van de brandstof die ze gebruiken, moeten rapporteren.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Het team van Alpine lijkt de trend te hebben gezet voor het breken van de avondklok dit seizoen. Of andere teams dit voorbeeld zullen volgen, valt nog te bezien. De Formule 1 blijft altijd een spannende en uitdagende sport, waarbij elk detail kan bijdragen aan de uiteindelijke overwinning. We blijven dan ook benieuwd naar wat er verder zal gebeuren tijdens het huidige seizoen.


Casino Scout Nederland
F1Head