Shutterstock

Audi trekt Neel Jani aan voor F1-project


In een opmerkelijke aankondiging heeft Audi vandaag bekendgemaakt dat het Neel Jani heeft aangetrokken als hun eerste coureur in hun aanloop naar de Formule 1. Jani, een ervaren coureur bekend van zijn tijd bij Porsche en Rebellion, is aangesteld als simulatorcoureur voor het ambitieuze Formule 1-project van het Duitse automerk​.

Neel Jani: Ervaren Kracht voor Audi’s F1-Project

Jani toonde zijn enthousiasme over deze nieuwe uitdaging: “Ik ben verheugd om Audi te begeleiden op hun weg naar de Formule 1,” zei hij. “Het is zowel een eer als een grote verantwoordelijkheid om in een vroeg stadium betrokken te zijn bij een project van deze omvang. Ik weet zeker dat ik met mijn ervaring uit de Formule 1- en LMP-projecten een goede link kan leggen tussen theorie en praktijk.”

Simulator Speelt Cruciale Rol in Audi’s F1-Project

Simulatie speelt een cruciale rol in de F1-aspiraties van Audi, met Jani in de voorhoede van deze inspanningen. Oliver Hoffmann, lid van de raad van bestuur voor technische ontwikkeling bij Audi AG, lichtte de rol van simulatie toe: “Net als in de productieontwikkeling speelt simulatie een belangrijke rol in ons Formule 1-project. Onze simulator is een belangrijk hulpmiddel voor de ontwikkeling van de power unit.”



Audi’s F1-Toekomstplannen

Audi heeft duidelijk gemaakt dat het streeft naar het testen van hun nieuwe krachtbron aan het einde van dit jaar, wat wijst op hun ambitieuze plannen in de Formule 1. Met Jani aan boord, die niet alleen technisch inzicht meebrengt, maar ook een rijke ervaring in energiebeheer in raceomstandigheden, lijkt Audi goed gepositioneerd voor hun intrede in de koningsklasse van de autosport​.