Bekritiseerde Albon spreekt zich uit over de media


Red Bull-coureur Alexander Albon kreeg de eerste seizoenshelft veel kritiek te verduren. Menig persoon zou hier last van hebben, maar de Thaise coureur realiseert zich dat dit nu eenmaal bij zijn werkt hoor. Hij vreest dan ook niet om zijn toekomst binnen het team.

Albon verving teleurstellende Gasly

Medio 2019 wisselde Albon met Fransman Pierre Gasly van stoeltje. Gasly wist de verwachtingen bij Red Bull namelijk niet waar te maken. Tot dusver weet Albon het consequent beter te doen dan Gasly in zijn tijd bij Red Bull, maar toch laten ook Albon’s prestaties te wensen over. Vooral tijdens de kwalificaties stelt de coureur teleur. 

“Ik kijk niet naar de media”

Toch lijkt Albon zich weinig aan te trekken van al de kritiek die hij krijgt vanuit de media. “Ik kijk niet naar de media. Ik weet dat er altijd over gepraat zal worden, het is gewoon een hot topic voor jullie,” zo zegt de Thaise coureur. Mijn vertrouwen en zelfvertrouwen komt voort uit de gesprekken met Christian of Dr. Marko persoonlijk. Ik voel van beiden heel veel steun, ook van het team in het algemeen.”

Vooral gefocust op zijn prestaties

Desondanks weet ook dat hij zal moeten verbeteren als hij zijn plekje bij Red Bull wilt veiligstellen. “Ik weet dat ik moet verbeteren en ik wil ook echt verbeteren. Ik ben enthousiast en gemotiveerd genoeg om dat te doen.” En de reden dat hij niet meer naar de media kijkt of luistert? Inderdaad, al het negatieve nieuws over zichzelf. “Wat heeft het voor zin om naar je telefoon te kijken als alles negatief is? Ik gebruik die tijd liever om te dineren, Netflix te kijken of wat dan ook. Aan het eind van de dag, weet ik dat het om mijn prestaties gaat en daar ben ik op gefocust,” zo sluit hij af.