Shutterstock

F1 TV Pro schrapt voordelig jaarabonnement voor Nederlandse fans


F1 TV Pro heeft besloten het jaarabonnement van hun aanbod te schrappen. Dit houdt in dat kijkers voortaan enkel de keuze hebben tussen een maandelijks abonnement op F1 TV Pro of het minder uitgebreide F1 TV Access. Tegelijkertijd blijkt ook dat Viaplay, de hoofduitzendgerechtigde in Nederland, de samenwerking met Formula One Management (FOM) intensiveert, mogelijk met gevolgen voor de beschikbaarheid en prijzen van abonnementen voor het komende seizoen.

Prijsstijgingen en wijzigingen in abonnementsopties

Tot voor kort boden zowel Viaplay als F1 TV Pro flexibele opties om van de Formule 1 te genieten, waaronder jaar- en maandabonnementen. Echter, een recente wijziging in het aanbod van F1 TV heeft ertoe geleid dat het jaarabonnement, dat eerst nog werd aangeboden voor 95 euro na een prijsstijging, niet langer beschikbaar is. Nu moeten fans van F1 TV Pro het doen met een maandelijks abonnement, wat neerkomt op een jaarlijkse kostenpost van 142,80 euro. Parallel hieraan heeft Viaplay, na de prijzen al te hebben verhoogd, aangekondigd dat hetzelfde lot beschoren is voor hun jaarabonnement, wat de kosten voor een maandabonnement per 22 mei naar 17,99 euro brengt. Dit betekent dat een maandabonnement op jaarbasis daardoor oploopt tot 215,88 euro.Toekomstige uitdagingen voor Viaplay

Het jaar 2024 is cruciaal voor Viaplay aangezien het huidige contract voor de uitzendrechten afloopt. Met de recente kapitaalinjecties van Canal+ en de PPF groep, hoopt Viaplay in een sterke positie te zijn om de rechten te vernieuwen.