Formule 1 weert bod van Saoedi-Arabië: Liberty Media houdt vast aan sport

De Formule 1 is een van de grootste sporten ter wereld en het is dan ook niet verwonderlijk dat grote landen als Saoedi-Arabië hierin willen investeren. Volgens Bloomberg heeft het investeringsfonds Public Investment Fund (PIF) in 2022 een bod gedaan op de sport, maar dit bod van 20 miljard dollar werd afgewezen door Liberty Media, de huidige eigenaar van de Formule 1.

Investeringen in de sport

Saoedi-Arabië heeft de afgelopen jaren al flink wat stappen gezet in de autosport. Zo werd in 2021 de Saoedische Grand Prix georganiseerd op een snel stratencircuit in Jeddah en is het Saoedische oliebedrijf Aramco een van de hoofdsponsors van de sport en van het team van Aston Martin.

Het Midden-Oosten is in de afgelopen jaren een belangrijk groeigebied voor de Formule 1 geworden. Naast Saoedi-Arabië, dat in 2020 toetrad tot de kalender, zal Qatar in 2022 beginnen aan een tienjarige deal met de Formule 1. De regio is actief bezig met het bieden op grote sportevenementen en heeft belangen in een aantal mondiale sporten.

Liberty Media nam de Formule 1 in 2016 over voor een bedrag van 4,4 miljard dollar en heeft in die tijd een aantal initiatieven genomen om de sport te moderniseren en een jonger publiek aan te trekken. Het is echter nog maar de vraag of Saoedi-Arabië ooit de nieuwe eigenaar van de Formule 1 zal worden.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Casino Scout Nederland
F1Head