Shutterstock

Günther Steiner maakt comeback in Formule 1


Günther Steiner, voormalig teambaas van Haas, heeft een nieuwe rol binnen het Formule 1-landschap weten te vinden. Hij zal als vaste F1-expert de raceweekenden analyseren op de Duitse televisiezender RTL. Dit nieuws volgt op zijn vertrek bij Haas na het seizoen van 2023, waarbij zijn contract niet werd verlengd. Steiner, die bekendstaat om zijn directheid en een favoriet werd onder vele fans door zijn verschijning in de Netflix-serie Drive to Survive, kijkt uit naar deze nieuwe uitdaging. Hij zal in zeven uitgezonden races zijn ongezouten mening geven, beginnend met de Grand Prix van Bahrein.

Steiner vindt nieuwe uitdaging op TV

Na zijn vertrek bij Haas aan het einde van het 2023 seizoen heeft Günther Steiner niet lang hoeven te wachten op een nieuwe kans in de Formule 1. De Italiaanse teambaas, die werd geprezen voor zijn kleurrijke persoonlijkheid in de sport, zal nu als deskundig analist op televisie verschijnen. RTL heeft aangekondigd dat Steiner deel zal uitmaken van hun commentatorteam, waar hij tijdens zeven verschillende raceweekenden uitvoerig in zal gaan op de prestaties van teams en coureurs.



RTL, dat een reeks Formule 1-races op het open net zal uitzenden, beschouwt Steiner als een sterke toevoeging aan hun team. Programmadirecteur Inga Leschek benadrukte het belang van het binnenhalen van Steiner als een directe brug van de paddock naar de televisiekijkers. Zijn ervaringen en inzichten zullen een toegevoegde waarde zijn voor de uitzendingen, aldus Leschek.

Steiner klaar om zijn mening te geven

Steiner is van plan zijn bekende openhartigheid voort te zetten in zijn nieuwe rol. Hij stelt dat de Formule 1 een sport is van het hoogste niveau, zowel op de baan als buiten de baan, en hij is enthousiast om zijn analyses te delen met de kijkers. Hij benadrukt het belang van het beoordelen van prestaties van coureurs en de impact daarvan op de teams. Steiner ziet er naar uit om deze aspecten te bespreken en te analyseren samen met het team van RTL.

Of Steiner in de toekomst terugkeert in een meer permanente rol binnen de Formule 1 paddock blijft nog de vraag. Desondanks heeft hij duidelijk gemaakt uit te kijken naar zijn nieuwe uitdaging als F1-expert bij RTL. De races die RTL dit jaar uitzendt, inclusief de analyses van Steiner, omvatten de Grands Prix van onder andere Bahrein, Nederland en Italië.