Lewis Hamilton reageert op commotie na kritiek op FIA


Na de GP van Rusland liet zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zich negatief uit over de FIA stewards. Hij was het namelijk alles behalve eens met de dubbele straf die hij had gekregen van de stewards. Na Hamilton’s uitspraken ontstond er een hoop commotie, waar de coureur nu op social media op reageert.

Dubbele straf voor proefstarts

De race afgelopen zondag liep voor Hamilton uit op een deceptie. Voor de aanvang van de daadwerkelijke Grand Prix voerde hij twee proefstarts uit op een plek waar dit niet mocht. Het resultaat: twee tijdstraffen van elk 5 seconden. Hierdoor eindigde hij als derde, iets waar hij niet blij mee was. Nog tijdens de race liet Hamilton zijn ongenoegen weten en ook na de race liet hij zich meerdere malen negatief uit over de FIA. Zo stelde hij dat de stewards op zoek waren naar manieren om hem en Mercedes te stoppen. Daar komt de talentvolle Brit nu op terug. 

“Ik heb het niet altijd bij het juiste eind”

Via Instagram laat Hamilton inmiddels weten dat hij fout zat. De Mercedes-coureur schreef het volgende: “Ik heb het misschien niet altijd bij het juiste eind als ik tegenslag ervaar. Als de spanning hoog is, reageer ik misschien niet altijd zoals jullie zouden willen. Ik ben ook maar een mens en ik ben gepassioneerd in alles wat ik doe. Ik leer en groei iedere dag. Ik leer mijn lessen en blijf vechten voor de volgende. Bedankt aan iedereen die mij blijft steunen en met mij mee vecht,” zo sluit Hamilton af.