Max Verstappen loopt gigantisch uit op titelrivaal na winst Franse GP

De Nederlander Max Verstappen beleefde een zeer succesvolle Grand Prix van Frankrijk. De Red Bull-coureur reed namelijk naar de overwinning, terwijl zijn rivaal in de strijd om het wereldkampioenschap, Charles Leclerc, onverwachts uitviel.Leclerc te snel

Verstappen startte de race vanaf de tweede plek, achter Ferrari-coureur Charles Leclerc. In de eerste paar ronden voerden de twee een mooi gevecht, maar tot een inhaalpoging door Verstappen kwam het niet — daar was de Ferrari-coureur nét een slag te snel voor. Daarom gooide Red Bull Racing het over een andere boeg. De Nederlander werd verrassend vroeg naar binnen gehaald voor een vers setje rubber, in de hoop de Monegask met een andere strategie te verschalken. 

Dit bleek echter onnodig nodig. Slechts enkele ronden na de pitstop van Verstappen zette Leclerc zijn Ferrari-bolide in de muur. Eerst vermoedde men dat er iets mis was met de SF-75, maar na de race stak Leclerc de hand in eigen boezem: hij was het zelf die de cruciale fout maakte. 

Verstappen soeverein

Met het uitvallen zag Verstappen’s race er plots een stuk rooskleuriger uit. Na de herstart — Leclerc’s crash bracht een VSC naar buiten — reed de Limburger eenvoudig weg van het rest van het veld. Uiteindelijk eindigde Verstappen met een voorsprong van meer dan 10 seconden op de nummer twee, Lewis Hamilton


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

“We hadden een goede pace vanaf het begin”, citeert GPFans.com Verstappen. “Ik zette Leclerc onder druk, maar het is niet makkelijk om te volgen in deze hitte. “Ik kon geen inhaalactie inzetten. We probeerden kalm te blijven, gingen vroeg naar binnen en vanaf daar weet je nooit hoe het verder gaat.”

“Charles had pech”

Natuurlijk realiseert ook Verstappen zich dat het hem wél en Leclerc niét meezat vandaag. ”De auto was snel en Charles had pech, ik hoop dat het goed met hem gaat. De pitstraat is hier heel lang, dus je kon geen tweede stop maken, maar de bandenslijtage lag heel hoog dus het was lastig. Het was een goede dag vandaag. We hebben nog wat werk te doen, met name over één ronde. We blijven ons verbeteren”, sluit de huidig leider in het wereldkampioen af. 

Coureurskampioenschap

Met zijn overwinning en het uitvallen van Leclerc loopt Verstappen maar liefst 25 punten uit op zijn rivaal. Hiermee is zijn voorsprong opgelopen tot maar liefst 63 punten — een voorsprong die Haast onoverbrugbaar lijkt. Maar als de Formule 1 ons één ding heeft geleerd de afgelopen jaren is het wel dat er in de loop van het seizoen nog vanalles kan gebeuren. 426
F1Head