Michael Schumacher: wat is er aan de hand met de voormalige F1-coureur?

In het wereldje van de Formule 1 doen al lange tijd geruchten de ronde over de gezondheidstoestand van voormalig coureur Michael Schumacher. Hoewel Schumacher al sinds 2013 niet meer actief is in de F1, blijven fans en insiders benieuwd naar hoe het met hem gaat. In een recent interview heeft een redacteur van het Formule 1-magazine Auto Motor und Sport laten weten dat hij weet hoe het met Schumacher gaat, maar dat hij er verder niets over wil zeggen.

Het ongeval van Schumacher

Michael Schumacher is een van de bekendste en succesvolste coureurs uit de geschiedenis van de Formule 1. Hij begon zijn carrière in 1991 en werd zeven keer wereldkampioen voordat hij in 2006 met pensioen ging. In 2012 kwam hij echter terug om nog twee jaar te racen voor het Mercedes-AMG Petronas F1-team, voordat hij in 2013 definitief stopte met racen.

Op 29 december 2013 vond echter een dramatisch ongeval plaats waarbij Schumacher ernstig gewond raakte. Hij was aan het skiën in de Franse Alpen toen hij tegen een rots aan botste en daarbij een ernstige hersenletsel opliep. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en bleef daar lange tijd in coma.

Schumacher in behandeling

Sinds het ongeval is er weinig bekend geworden over de toestand van Schumacher. In 2016 werd bekend dat hij in behandeling was in het CHU Grenoble-ziekenhuis in Frankrijk, waar hij kreeg toegang tot de beste medische zorg. Later verhuisde hij naar het Universitätsklinikum des Saarlandes in Duitsland, waar hij verder werd behandeld.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

In een recent interview met het Duitse tijdschrift Bunte heeft Schumachers manager Sabine Kehm laten weten dat Schumacher “vecht als een leeuw” en dat hij “in de beste handen is”. Ze weigerde echter verdere details te geven over zijn toestand.

Geen commentaar van AMUS-redacteur

In een recent interview met het Duitse online magazine Motorsport-Total heeft redacteur Michael Schmidt van het Formule 1-magazine Auto Motor und Sport laten weten dat hij weet hoe het met Schumacher gaat, maar dat hij er verder niets over wil zeggen. Schmidt was een goede vriend van Schumacher en was aanwezig bij veel van zijn races.

Schmidt zei dat hij geen commentaar wilde geven over Schumachers toestand omdat hij respect wil tonen voor de privacy van Schumacher en zijn familie. Hij benadrukte echter dat Schumacher “een vechter” is en dat hij er alles aan doet om te herstellen.

Hoewel Schmidt niet veel informatie heeft gegeven over de huidige toestand van Schumacher, heeft het interview toch voor enige opwinding gezorgd onder fans en insiders. Velen hopen dat Schumacher op een dag weer de oude zal zijn en dat hij de kans krijgt om te herstellen en te genieten van het leven.

Tot op heden heeft Schumacher echter geen publieke verschijningen gemaakt en is er weinig bekend geworden over zijn toestand. Fans en insiders blijven dan ook gissen naar hoe het met hem gaat en hopen op meer informatie in de toekomst.

Casino Scout Nederland
F1Head